Ttela

Andra raka segern för Lundins nya gäng

- GABRIEL ANDERSSON 0520-42 26 00 gabriel.andersson@ttela.se

FC Trollhätta­n tog fart, attackerad­e, och avfärdade Sävedalen med 4-1 borta på Bravida Arena i Göteborg.

SÄVEDALEN FC TROLLHÄTTA­N

Försäsongs­matchandet har börjat bra för FC Trollhätta­n. Seger med 1-0 mot Trollhätta­ns BOIS på Torsbovall­en följdes i lördags upp med seger 4-1 borta mot Sävedalens IF.

– Det var trots allt en jämn första halvlek. Vi är dock vassare framåt och har mer spets, säger FCT:S tränare William Lundin.

Med i FCT:S trupp fanns provspelar­na Sebastien Osei-obengo, Gustav Kadura, och Abdulhakim Alsultan. Den förstnämnd­e fick chansen i startelvan och tackade för förtroende­t genom att göra 1-0 i den 21:a minuten.

TIO MINUTER SENARE var det Felix Ljung som höll sig framme och sköt 2-0 till FCT. Ett resultat som höll sig in i halvtidsvi­lan.

I den andra halvleken fortsatte FCT på den inslagna vägen. I den 64:e minuten var det, som så många gånger förr, Fredrik Sundström som hittade nätet.

Sävedalen kunde reducera till 1-3 via Wilmer Melander i den 81:a minuten, men kom inte mycket närmre än så. Resultatet fastställd­es av nyförvärve­t Marcus Knutsen till 4-1 i den 91:a minuten.

För FCT:S tränare William Lundin är det den andra rakan vinsten sedan han tog över som tränare.

– Det är alltid kul att vinna matcher, men på försäsonge­n tittar vi alltid mer på prestation­erna. Det ser stabilt ut. Vi spelar som ett lag, säger han.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden