Ttela

Dramatik när VHC föll efter förlängnin­g

- ULF THURESSON 0520-42 26 23 ulf.thuresson@ttela.se

Efter fyra raka förluster mot Borås HC tog sig Vänersborg­s HC an onsdagskvä­llens playoffpre­miär med nya krafter. Det blev en mycket jämn match från början till slut, men tolv minuter in på förlängnin­gen kunde hemmalaget avgöra till sin fördel.

I snacket inför matchen pratade man i Vhc-lägret att man närmat sig Borås för varje gång man fått möta laget från Knalleland, och det visade sig stämma den här gången också.

I grundserie­n två stora förluster (1-8 och 2-10), följt av två jämnare möten i Alltvåan (2-5 respektive 3-5).

Nu blev det däremot inga mål alls under den första perioden och även skottstati­stiken var jämn (9-9).

Vänersborg fick möjlighete­n till spel i numerärt överläge vid ett tillfälle, men de två minuterna rann iväg ganska snabbt och utan att VHC lyckades skapa någon riktigt vass målchans.

ISTÄLLET KOM MÅLEN i mittenperi­oden: Ett för vardera laget.

Först 1-0 för Borås när VHC tappade bort Olle Eklid, som smög upp vid Emil Lundbergs vänstra stolpe, och vinklade in pucken i näst in till öppet mål.

När hemmalaget sedan gick hårt för ett andra mål kom Vänersborg­s kvittering som lite av en kalldusch.

Åtminstone för Borås...

COMEBACKAN­DE BACKEN JOAKIM Norin stoppade pucken vid offensiva blå, hittade Sebastian Mårtensson som i sin tur skickade pucken vidare till lillebrors­an, och i öppet läge kunde Niclas kvittera.

Kanske inte helt välförtjän­t sett till spelfördel­ning och antalet målchanser, men det kunde Vänersborg strunta i.

Laget redde dessutom ut en knivig situation i slutet av perioden, när Borås fick spela 5 mot 3, sedan först Marcus Pettersson (2+10) och sedan Sebastian Mårtensson fått uppsöka utvisnings­båset med kort mellanrum.

VHC KLARADE ÄVEN de första sekunderna av den tredje perioden i spel numerärt underläge, och om Niclas Mårtensson­s kvittering var en kalldusch så var det inget emot Markus Twillmans 2-1 för Vänersborg, styrning på skott från Ryan Wiley.

Ledningen blev dock inte särskilt långvarig, det dröjde två minuter och 20 sekunder innan Victor Borås-vänersborg 3-2 (0-0, 1-1, 1-1, 1-0) Målen: 1-0 (27.31) Olle Eklid, 1-1 (36.12) Niclas Mårtensson, 1-2 (42.35) Markus Twillman, 2-2 (44.55) Victor Johansson, 3-2 (72.00) Linus Bergman.

Utvisninga­r, Borås: 3x2 min.

Vänersborg: 5x2 min, 1x10 min.

Skott: 47-31.

Domare: Magnus Eliasson.

Publik: 925. * Borås HC leder matchserie­n med 1-0, retur i Brätte Ishall på lördag. Johansson, hans första mål för säsongen för övrigt, utjämnade.

2-2 var också ställlning­en när sudden death tog vid.

En bra bit in på förlängnin­gen åkte lagkaptene­n Ryan Wiley ut, men VHC redde ut den krisen i numerärt underläge.

Strax därefter kom dock målet som avgjorde tillställn­ingen.

Linus Bergman klippte till efter prick 12.00 och gav Borås HC segern i den första playoff-kampen.

?? Bild: SEBASTIAN LAMOTTE ?? MÅLSKYTT. Markus Twillman gav Vänersborg ledningen med 2-1 i upptakten av den tredje perioden, en styrning på skott från lagkapten Ryan Wiley.
Bild: SEBASTIAN LAMOTTE MÅLSKYTT. Markus Twillman gav Vänersborg ledningen med 2-1 i upptakten av den tredje perioden, en styrning på skott från lagkapten Ryan Wiley.
 ?? Bild: JONAS MYRHOLM ?? MÅLPASSARE. Backen Ryan Wiley assisterad­e vid Markus Twillmans mål som innebar Vhc-ledning med 2-1.
Bild: JONAS MYRHOLM MÅLPASSARE. Backen Ryan Wiley assisterad­e vid Markus Twillmans mål som innebar Vhc-ledning med 2-1.