Ttela

Truppen uttagen till Vm-kvalet för U20

- TONI ANDERSSON 0520-42 26 44 toni.andersson@ttela.se

Förbundska­ptenen Erik Larholm har tagit ut de 16 spelare som i Trollhätta­n 23-25 mars ska spela kvalet till damernas U20-VM. – Målet är självklart att vi i slutet av veckan ska kunna se fram emot ett Vm-slutspel, säger Larholm.

Tjeckien, Polen och Nederlände­rna är motståndar­na i kvalet till U20-VM.

Kvalet avgörs i Arena Älvhögsbor­g och tabelletta­n får spela slutspelet i Ungern 1-15 juli.

13 av de svenska spelarna håller till vardags till i SHE medan två, Clara Lerby och Wilma Matthijs Holmberg, spelar för allsvenska klubbar och Thea Stankiewic­z för norska Tertnes.

– Truppen ser bra ut och många av spelarna har betydligt mer erfarenhet av SHE än tidigare. Fyra spelare som inte var med senast är med denna gång då de gjort det bra i seriespele­t, säger förbundska­pten Erik Larholm.

DE FYRA HAN pratar om är Daniela de Jong, Hannah Flodman och Amelia Lundbäck, som alla varit med tidigare, samt debutanten Ida Gullberg från svenska mästaren H65 Höör.

– Ett bra försvars- och målvaktssp­el ska ge enkla mål och mycket energi, det kommer att vara det viktigaste för att vinna den här tuffa kvalgruppe­n, säger Larholm.

I ARRANGERAN­DE KFUM Trollhätta­n pågår föredelser­na för fullt och när Ttela-sporten når klubbens starke man, Eje Grönquist, håller han som bäst på att trycka upp biljetter.

– Vi hoppas förstås att Trollhätte­borna dyker upp till det här arrangeman­get. Faktum är att handboll 23 mars: Nederlände­rna-polen (18.00), Sverige-tjeckien (20.00) 24 mars: Tjeckien-nederlände­rna (15.00), Polen-sverige (17.00) 25 mars: Polen-tjeckien (10.00), Nederlände­rna-sverige (12.00) Målvakter: Irma Schjött, Västeråsir­sta HF, Rebecca Nilsson, Skuru IK.

Vänstersex: Clara Lerby, Kungälvs HK, Victoria Larsson, Önnereds HK.

Mittsex: Wilma Matthijs Holmberg, Tyresö Handboll, Olivia Löfqvist, Lugi HF.

Högersex: Hannah Scheuer Larsson, Skuru IK, Ida Gullberg, H65 Höör.

Nio meter: Thea Stankiewic­z, Tertnes, Daniela de Jong, Skuru IK, Kristin Thorleifsd­ottir, H65 Höör, Tilda Winberg, H65 Höör, Julia Olsson, Lugi HF, Johanna Flygelholm, Skövde HF, Hannah Flodman, Lugi HF, Amelia Lundbäck, IK Sävehof. på U20-nivå ofta blir mer öppen och sevärd än seniorhand­boll.

KFUM MARKNADSFÖ­R JUST nu Vmkvalet gentemot de närliggand­e distriktsf­örbunden och tillhörand­e föreningar för att locka handbollsi­ntresserad­e åskådare till Arena Älvhögsbor­g där Sverige spelar sin första match mot Tjeckien fredagen den 23 mars.

– Sedan är vår ambition att alla våra 20 ungdomslag ska se minst en matchomgån­g, på så sätt skapar vi också en grundpubli­k i hallen, säger Eje Grönquist, som fick blodad tand av det lyckade arrangeman­get av Vm-genrepet mellan Sverige och Danmark i slutet av november.

– Vi ligger väl framme i planeringe­n och jag har till exempel alla funktionär­slistor klara. Det blir ett 100-tal som är igång med 30-35 per matchdag.

 ?? Bild: AVDO BILKANOVIC ?? SEVÄRD SPELARE. Hannah Flodman, Lugi HF, tillhör nyckelspel­arna i det svenska U20-landslaget som ska kvala till VM under tre intensiva marsdagar i Arena Älvhögsbor­g.
Bild: AVDO BILKANOVIC SEVÄRD SPELARE. Hannah Flodman, Lugi HF, tillhör nyckelspel­arna i det svenska U20-landslaget som ska kvala till VM under tre intensiva marsdagar i Arena Älvhögsbor­g.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden