Ttela

Brolle tar rockshow på turné i arenorna

- ERIK ÅBERG/TT

Teatern i Stockholm byts mot arenor runt om i Sverige när Brolle ger sig ut på turné. Med rockikoner­na Elvis Presley, Johnny Cash och Jerry Lee Lewis i ryggen är sångaren redo för en storpublik. – Det blir ett helt annat format i arenor och man kan brassa på lite mer, säger han.

I helgen säger succéshowe­n Elvis, Cash, The Killer and me hej då till Stockholms­publiken och Göta Lejon. Men den 25 januari nästa år ställer sig Kjell Brolle Wallmark på scenen igen för att hylla sina stora idoler Elvis Presley, Johnny Cash och Jerry Lee Lewis (The Killer).

Rockshowen ger sig ut på en arenaturné som besöker 14 städer – från Luleå i norr till Malmö i söder. * Namn: Kjell Junior Wallmark * Genombrott: I Kanal 5:s talangjakt Popstars 2001. Året därpå kom debutalbum­et Rebellious heart som bland annat innehöll hitsingeln Playing with fire. Han har därefter släppt ytterligar­e fem album, medverkat i Melodifest­ivalen och turnerat i folkparker­na med turnén Rock ’n’ roll, samt spelat i The Buddy Holly musical. * Aktuell: Med sista föreställn­ingarna av Elvis, Cash, The Killer and me på Göta Lejon i Stockholm. Nästa år tar han showen på en stor arenaturné.

– Det är alltid en speciell känsla att köra på Göta Lejon, det är en känsla i väggarna där som är magisk. Men det blir ett helt annat format i arenor och man kan brassa på lite mer. Om man lyckas blanda den intima känslan med det storslagna i showen kan det bli riktigt fett, säger Brolle.

DET ÄR SÅNGARENS relation till de tre musikikone­rna som står i showens centrum. När alla andra lyssnade på techno hittade Brolle Blue suede shoes i sin pappas skivsamlin­g

och sedan dess har rocken varit med honom.

– De här tre legenderna har varit med mig hela min uppväxt. Jag lyssnar på all musik nu men de som alltid varit bestående är de här tre, de är mina husgudar. Jag tror det märks att jag känner för varenda grej i showen, säger han.

De över 80 föreställn­ingarna på Göta Lejon har lockat till sig en stor publik och hyllats av kritikerna. Brolle tror det beror på att han och ensemblen är klippt och skuren för showen. 25/1 Luleå, 26/1 Umeå, 1/2 Västerås, 2/2 Helsingbor­g, 8/2 Linköping, 9/2 Karlstad, 15/2 Jönköping, 16/2 Sandviken, 22/2 Örnsköldsv­ik, 23/2 Skellefteå, 1/3 Göteborg, 2/3 Malmö, 8/3 Lidköping, 9/3 Örebro.

– En kille, som är sju år, har sett den fyra gånger. Jag har träffat honom två gånger efteråt och han är helt knäckt. Hela hans rum är tapetserat med Elvis och mig, säger Brolle.

INNAN SÅNGAREN TAR sig an arenascene­rna ska han tillbringa tid i studion och släppa ep:n Rock ’n’ roll part one.

Biljettern­a till Elvis, Cash, The Killer and me släpps den 2 mars klockan 10.00.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden