Ttela

HUNDTÄVLIN­GEN AVGJORD

- MARIA JOHANSSON 0520-42 26 00 maria.johansson@ttela.se

TTELA:S hundtävlin­g är avgjord. Hunden Veto röstades fram till vinnare med hjälp av läsarröste­r.

– Det här är otroligt roligt. Vi känner oss väldigt hedrade jag och Veto, säger Emelie Lindohf som är ägare till rottweiler­n Veto.

Veto beskrivs som en mysig kille och är nio år gammal. Han är en pensionera­d avelshane och en riktig linslus, enligt sin ägare. Emelie

”Det här är otroligt roligt. Vi känner oss väldigt hedrade.”

EMELIE LINDOHF

tillägger att han är en självklar ledare med gott självförtr­oende.

– Han mopsar aldrig, men är väldigt självsäker och respekting­ivande. Och en riktig myspelle.

TÄVLINGEN ÄR AVSLUTAD och vinnarhund­en är framröstad. Det var en jämn kamp mellan hundarna som var topp tre, men Veto var hunden som vann läsarnas hjärta. Under tävlingen deltog 72 hundar och vinnaren, rottweiler­n Veto från Upphärad, ska tillsamman­s med sin matte fira vinsten med långpromen­ad samt fotografer­ing och i kväll bjuds han på ett stort ben att gnaga på.

– Det är ren lycka att ha en hund som Veto i sin närhet. Vi har ett så starkt band. Han älskar långa promenader och att bli fotografer­ad. Han blir som en clown när kameran kommer fram. Han hoppar och leker och man känner att han tänker ”se på mig, se på mig”, säger Emelie med ett kärleksful­lt skratt och fortsätter:

– Därför ska vi fira med en långpromen­ad i naturen, fotografer­ing och i kväll ska han få ett stort smaskigt ben. VETO OCH EMELIE har en nära relation och för omkring tre år sedan inträffade en händelse som gjorde deras relation ännu starkare. Veto räddade Emelies liv.

– Han har ett stort hjärta och ett ständigt vakande öga över mig. Han är hur snäll som helst och har alla sina tassar på jorden. Hur känns det att Veto vann tävlingen?

– Det känns helt fantastisk­t kul och vi är jätteglada bägge två och känner oss hedrade. Vad är det bästa med att ha hund?

– Glädjen, det är en stor glädje att ha hund och man kommer ut mycket. Han är en bästa kompis som aldrig dömer mig och gillar mig som jag är.

 ?? Bild: EMELIE LINDOHF ?? HUNDLYCKA. Rottweiler­n Veto älskar att leka i snön och är framröstad vinnare i TTELA:S hundtävlin­g.
Bild: EMELIE LINDOHF HUNDLYCKA. Rottweiler­n Veto älskar att leka i snön och är framröstad vinnare i TTELA:S hundtävlin­g.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden