Ttela

BLÅSUT GJORDE MÅL I MASSOR

ALLSVENSKT KVAL: BBK ETT AV TRE LAG SOM GÖR UPP OM TVÅ PLATSER It takes two to tango, och två hyfsat jämna lag för att det ska bli en någorlunda intressant match. Blåsut BK var i princip ensamt på isen mot Skirö och hade rena målkalaset hemma i Arena Vän

- ULF THURESSON 0520-42 26 23 ulf.thuresson@ttela.se

Tvillingbr­öderna Källqvist (Tobias och Fredrik) var tillbaka i BBK igen, och behövde inte många minuter för att direkt göra avtryck:

... Tobias genom att (tillsamman­s med Anton Olin, Ifk-rolands grabb) vara först in på isen av hemmaspela­rna.

... Medan Fredrik var den som spräckte nollan redan efter 4.40, passningen som gav ”Fredde” friläge kom från spelande tränaren Alexander Mayborn.

Och när Blåsut redan i den tolfte minuten skaffade sig hörna nummer fyra var det dags att skriva in 2-0, men nu gjorde Mayborn målet själv.

ÄNDÅ VAR DET bara början så när Blåsuts spelande tränare retfullt enkelt prickade in även trean fann Skirö för gott att ta tidig timeout. Det gjorde smålänning­arna rätt i. Efter spelavbrot­tet fick vi vänta på nästa Bbk-mål i 17 minuter, Fredrik Källqvists andra mål i matchen och den här gången på hörna.

När sedan Markus Eriksson tog plats i matchproto­kollet (5-0) kunde vi tidigt notera att det den här fredagskvä­llen var lagets mer frekventa målskyttar som höll sig framme, att jämföra då med kryssmatch­en (3-3 mot Kungälv).

TABELLMÄSS­IGT KAN VI nog redan efter två omgångar (av totalt sex) konstatera att det är Blåsut, Kungälv och Katrinehol­m som gör upp om de två allsvenska platser som står på spel, Skirö göre sig icke besvär.

Glädjeämne­t för aftonen var möjligen att man lyckades spräcka Blåsuts nolla.

Adam Niklasson var målskytt – vid ställninge­n 12-0 till Blåsut...

?? Bild: SEBASTIAN LAMOTTE ?? OSS MÅLSKYTTAR EMELLAN. Blåsut hade lekstuga i hemmamötet med kvalgruppe­ns slagpåse Skirö, och vann till slut med hela 14-2. Spelande tränaren Alexander Mayborn (till vänster) kom upp i fem mål, precis som Fredrik Källqvist.
Bild: SEBASTIAN LAMOTTE OSS MÅLSKYTTAR EMELLAN. Blåsut hade lekstuga i hemmamötet med kvalgruppe­ns slagpåse Skirö, och vann till slut med hela 14-2. Spelande tränaren Alexander Mayborn (till vänster) kom upp i fem mål, precis som Fredrik Källqvist.
 ??  ?? AVGJORDE TIDIGT. Fredrik Källqvist sprätte in 4-0 efter hörna, och var tvåmålssky­tt redan efter 34 minuter.
 ??  ?? VETERAN 2. Jonas Berner lirar kval tillsamman­s med grabben Kalle numera, Berner den yngre är dessutom lagkapten.
 ??  ?? VETERAN 1. Viktor Weiselius närmar sig de 40, men i ett allsvenskt kval håller han än.