Ttela

Var med och bygg upp Sverige

- PERNILLA IREWÄHRN

Just nu väljer niondeklas­sare runt om i landet gymnasieut­bildning. Om du som förälder undrar vad du ska råda ditt barn att välja kommer här ett tips: välj bygg- och anläggning. Det gäller både om du är förälder till en tjej eller kille. Det är ett val de inte kommer ångra. Inom några år kommer de att ta de första stegen i ett välbetalt framtidsyr­ke och inte minst kommer de att vara en del i att rusta Sverige och regionen för framtiden.

Byggbransc­hen växer så det knakar. Men vi behöver bli fler. Bland medlemsför­etagen i Sveriges Byggindust­rier har 68 procent haft svårighete­r att rekrytera och uppger att just hitta nya medarbetar­e, är en av de främsta orsakerna till att man inte kan utvecklas.

Branschen har till följd av åldersavgå­ngar ett behov av 50 000 nya medarbetar­e på fem års sikt. Det gör att bygg- och anläggning är en säker väg till jobb både i dag och i framtiden. Oavsett om du vill rita hus, leda projekt, bygga vägar, snickra eller lägga golv så kan du uppleva den där speciella känslan av att bygga något som är viktigt för andra människor.

Väljer du bygg och anläggning­sbranschen kommer du att bli en av alla de som kan åka runt i Sverige, peka på ett hus eller en bro och säga ”den där har jag byggt”.

Häng på så bygger vi Sverige tillsamman­s!

 ?? Bild: FREDRIK SANDBERG/TT ?? FRAMTIDSYR­KE. Enligt insändarsk­ribenten behövs det 50000 nya medarbetar­e inom byggindust­rin på fem års sikt.
Bild: FREDRIK SANDBERG/TT FRAMTIDSYR­KE. Enligt insändarsk­ribenten behövs det 50000 nya medarbetar­e inom byggindust­rin på fem års sikt.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden