Ttela

Bra andra halvlek – men förlust för Skoftebyn

- JOHANNA JOSEPHSSON 0520-42 27 46 johanna.josephsson@ttela.se

Skoftebyn reducerade och hade flera chanser att kvittera. Men Gauthiods två mål i första halvlek räckte för seger. – Det var en match som blandade och gav, säger Kajsa Mazolaqi, tränare SIF.

GAUTHIOD SKOFTEBYN 2 1

De skulle ha mötts för drygt en vecka sedan, men då satte vädret stopp för matchen. Men på tisdagskvä­llen kunde äntligen division 1-laget IK Gauthiod och nykomlinga­rna i division 1, Skoftebyns IF, mäta sina krafter med varandra.

OCH DET VAR Skoftebyn som började bäst. Redan efter några minuter var de nära att ta ledningen när Elin Carlsson kom igenom. Men inget mål den här gången.

Men en dryg kvart in i matchen tog Gauthiod över mer och mer, och efter två misstag av Skoftebyn kunde Gauthiod sätta både 1-0 och 2-0. Ett resultat som stod sig till paus.

– Vi äger första kvarten, men sista 30 tar Gauthiod över. Vi går inte in i närkampern­a och spelar inte bra. Samtidigt gör de mål på två klara misstag från vår sida. Det funkar inte att göra sådana misstag i division 1, säger Kajsa Mazolaqi, tränare SIF.

I ANDRA HALVLEK påbörjade Skoftebyn sin jakt på kvittering. Och när Anna Martinsson byttes in med 20 minuter reducerade hon direkt.

Men trots flera fina lägen blev det inget ytterligar­e mål för Skoftebyn.

– De sista 30-35 tar vi över totalt. Vi har 5-6 hörnor och flera lägen, men sätter inte dem. Oavgjort hade varit ett rättvist resultat. Men vi tar med oss att vi försvarar oss bra sista 30 och att vi vågar spela på varandra centralt, säger Mazolaqi.

 ?? Bild: CHRISTER LINDGREN ?? PROVSPELAR­E. Patrik Adamczyk, med IFK Uddevalla som senaste klubbadres­s, har provspelat och tränat med Skoftebyns IF.
Bild: CHRISTER LINDGREN PROVSPELAR­E. Patrik Adamczyk, med IFK Uddevalla som senaste klubbadres­s, har provspelat och tränat med Skoftebyns IF.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden