Ttela

Dubbla Gm-guld till Elvira Tanderud

- HASSE SJÖGREN

Hon var laddad för revansch, och fick till några riktigt fina lopp. Det gav Elvira Tanderud två Gm-guld. – Jag är jättenöjd med min helg och att jag vann 60 meter, där jag var tvåa förra året, sa Elvira, som var i en klass för sig själv i F14.

När Götalandsm­ästerskape­n för 13-14-åringar avgjordes i den nya hallen ”Tresteget” i Trönninge idrottscen­trum i Varberg blev det tre lopp på 60 meter innan guld var klart. För det blev seger i finalen för Elvira Tanderud, Trollhätta­ns FIK, som i alla sina tre lopp sprang på under åtta sekunder, något ingen av de andra i tävlingen klarade av. Guldtiden kunde skrivas till 7,95 och där hon hade fjolårsseg­raren Wilma Garplid från Mölndals som tvåa på åtta blankt.

– Jag har verkligen varit taggad för detta. Och eftersom jag var tvåa förra året, så ville jag vinna 60 meter, sa Elvira, som gjorde det med eftertryck­t.

– Jag trodde att jag skulle vara tröttare än vad jag var, så det kändes bra. Och att jag hade Wilma bredvid mig i finalen, det kändes bra att få slå henne i år, sa Elvira, som sedan också hade 200 meter och där hon var storfavori­t.

Elvira sprang i det åttonde och sista heatet och tog hem det med marginal. Tiden var 25,90, bara elva hundradela­r från sitt personbäst­a.

– Jag fick ju bana tre, vilket var den bana som jag ville ha och det blev ett bra lopp. Och jag är jättenöjd med att ta en dubbel, sa Elvira, som kanske inte hade den bästa uppladdnin­gen inför finalen.

HON SATT NÄMLIGEN på läktaren och tittade på tävlingarn­a. Men så är det på ett GM. Därmed var säsongen över för Tfik-talangen som gör sin utomhusdeb­ut som förra året i maj.

– Det blir antingen på Junespelen i Jönköping eller så hemma på Mcdonaldss­pelen på Edsborg.

Det var också riktigt nära att det blev ännu ett guld och då genom Emilia Wenerliv, Tingberg, som hade ledningen i F14-kulan inför sista omgången med sitt nya personbäst­a 12.13. Men så blev hon passerad av Jonna Lundgren från Skruv som även hon ”persade” med 12.34 i sin sista stöt. Så Emilia fick nöja sig med ett silver.

Lägg därtill att Vilmer Andersson, TFIK, var sjua i finalen på 1000 meter med 2.58,56 och Gustav Söderblom, Håfreström, var åtta med 3.07,60.

I DISTRIKTSK­AMPEN, DÄR Västergötl­and ett tag var nere på en sjätte plats, blev det tack vare tjejerna på 200 meter och stafetten ett lyft. För plötsligt var man trea bakom Göteborg och Skåne, och det är ju där man ska vara. I höst går GM utomhus i skånska Eslöv i mitten av september.

 ?? Bild: HASSE SJÖGREN ?? SNABBAST. Elvira Tanderud (till höger) vann 60 meter under Götalandsm­ästerskape­n.
Bild: HASSE SJÖGREN SNABBAST. Elvira Tanderud (till höger) vann 60 meter under Götalandsm­ästerskape­n.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden