Ttela

Maja trampade mot cancer

- MONICA SAHLBACK 0520-42 26 07 monica.sahlback@ttela.se

Upp i sadeln och trampa för att stödja barn med cancer. Den uppmaninge­n nappade många på under lördagens Spin of hope på Friskis & Svettis i Trollhätta­n. Över 25 000 kronor cyklades in och summan går direkt till Barncancer­fonden.

– Kom igen nu då, löd ordern från spinningin­struktören Jörgen Sandersson när eventet Spin of hope var inne i halvtid.

”Det kommer att bli mer pengar när drop in-deltagarna­s bidrag går in”

MAJA HOFLING, spinningin­struktör, Friskis & Svettis Trollhätta­n

Och deltagarna, 15 lag med max tolv personer i varje plus ett antal drop in-deltagare, trampade för livet. Det gjorde de så bra att Maja Hofling, även hon instruktör på Friskis & Svettis i Trollhätta­n, kunde räkna in över 25 500 kronor till Barncancer­fondens lokala föreningar, pengar som ska komma drabbade barn och deras familjer till godo.

– Men det kommer att bli mer pengar när drop in-deltagarna­s bidrag går in under veckan, upplyste Hofling.

Förutom Trollhätta­n körde 130 andra anläggning­ar runt om i landet Spin of hope under lördagen. Målet i år var att få ihop över sex miljoner kronor. På Verkmästar­evägen i Trollhätta­n trampades det från klockan sju på morgonen till 19 på kvällen. Hög musik, våfflor och pep talk hjälpte deltagarna på färden.

– De flesta lagmedlemm­ar kör en timma var, men många deltagare kör flera pass, upp till fyra har jag hört, berättade Maja Hofling.

 ?? Bild: MONICA SAHLBACK ??
Bild: MONICA SAHLBACK
 ?? Bild: MONICA SAHLBACK ?? SPIN OF HOPE. Instruktör­en Jörgen Sandersson hejade på deltagarna i racet till förmån för Barncancer­fonden.
Bild: MONICA SAHLBACK SPIN OF HOPE. Instruktör­en Jörgen Sandersson hejade på deltagarna i racet till förmån för Barncancer­fonden.
 ??  ?? BEN SOM RÄDDAR LIV. Deltagarna i Trollhätta­n cyklade in över 25 000 kronor.
BEN SOM RÄDDAR LIV. Deltagarna i Trollhätta­n cyklade in över 25 000 kronor.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden