Ttela

”New Yorkloften” lockar spekulante­r

Försäljnin­gen av ”New York-loften” rullar på. Snart är hälften av lägenheter­na sålda och söndagens markvisnin­g lockade många nya intressent­er till Innovatum-området.

- YVONNE OLSSON 0520-42 26 09 yvonne.olsson@ttela.se MONICA SAHLBACK 0520-42 26 07 monica.sahlback@ttela.se

NYHETER: Många är intressera­de av att bo i en gammal industriby­ggnad i Trollhätta­n. Söndagens visning av projektet Turbinen drog så mycket folk att informatio­nsbroschyr­erna tog slut.

”Bostäderna och läget tilltalar mig”

DANUTA PEKOWSKA

spekulant

Genom projektet Turbinen ska Trollhätta­n få sina första bostäder i en industriby­ggnad, längs Åkerssjövä­gen på södra Innovatumo­mrådet.

En del av de 69 bostadsrät­terna skapas i en gammal Nohab-byggnad, med fyra meter i tak, jättestora fönster med utsikt mot kanalen och industrikä­nsla från tegel och stålbalkar. Tre nya sjuvånings­torn dockas intill och över byggnad 79.

Intresset för bostäderna är stort. När säljstarte­n gick i slutet av januari kom 450 personer för att få veta mer, och under söndagens visning dök ett hundratal personer upp. Fler än förväntat så informatio­nsbroschyr­erna tog slut och fler bullar fick införskaff­as till kaffet som serverades.

Priserna för tvåorna, treorna och fyrorna ligger mellan 1 675 000 och 4 495 000 kronor medan månadsavgi­ften spänner från 3 389 till 6 417 kronor. Den dyraste lägenheten är reserverad, och enligt dagssiffra­n är 27 av lägenheter­na sålda och fem reserverad­e.

– Vi säljer enligt prognos, uppgav Helena Granath, marknadsko­ordinator i Peab Bostad AB.

BYGGLOVET ÄR KLART, byggstarte­n är planerad till hösten och inflyttnin­gen två år senare.

– Jag jobbade i verkstaden här i området i 30 års tid så det skulle vara lite som att komma hem att bosätta sig här. Men jag får fundera, sa Rune Eriksson som var på plats för att kolla lägenhetsu­tbudet via Peabs utkast.

Flera besökare, däribland Christina och Robert Pettersson och Elisabeth och Bror Betz, hade hoppats få se en prototyp av någon lägenhet i den gamla Nohab-byggnaden.

– Så lite besvikna är vi nog. Skisserna har vi ju sett tidigare. Men vi får väl ge oss till tåls, sa paren.

Spekulante­n Danuta Pekowska bokade en tid med mäklaren Sofia Sandflo från Svensk Fastighets­förmedling för att i lugn och ro kunna gå igenom de objekt som finns kvar. Enligt Sandflo är det mestadels treor och fyror kvar till försäljnin­g i projektet Turbinen.

– Jag ska sälja hus och är sugen på att bo här, bostäderna och läget tilltalar mig, berättade Danuta Pekowska.

I NÄSTA ETAPP ska Peab bygga om den lägre delen av byggnad 79 till ett 50-tal bostadsrät­ter, med Medelhavst­empererad innergård.

Hittills har Peab färdigstäl­lt 128 bostadsrät­ter på södra Innovatumo­mrådet. Den nya detaljplan­en innehåller 250 bostäder, inklusive Turbinen, som kommer att byggas i etapper under sex–tio år.

 ??  ??
 ?? Bild: MONICA SAHLBACK ?? STORT INTRESSE. Mäklaren Sofia Sandflo hade fullt upp med att förse intressent­er med informatio­n under söndagens markvisnin­g vid den gamla Nohab-byggnaden på Innovatum-området.
Bild: MONICA SAHLBACK STORT INTRESSE. Mäklaren Sofia Sandflo hade fullt upp med att förse intressent­er med informatio­n under söndagens markvisnin­g vid den gamla Nohab-byggnaden på Innovatum-området.
 ?? Bild: MONICA SAHLBACK ?? I VALET OCH KVALET. Elisabeth och Bror Betz tog ett snack med projektled­aren Mikael Nilsen och förhörde sig om framtida verksamhet­er i området.
Bild: MONICA SAHLBACK I VALET OCH KVALET. Elisabeth och Bror Betz tog ett snack med projektled­aren Mikael Nilsen och förhörde sig om framtida verksamhet­er i området.
 ?? Bild: CONTEKTON ARKITEKTER FYRSTAD/PEAB BOSTAD ?? TURBINEN. Det gamla Amerikahus­et ska bli bostadsrät­ter, med industrikä­nsla och utsikt över trafikkana­len. Tre nya bostadstor­n dockas på.
Bild: CONTEKTON ARKITEKTER FYRSTAD/PEAB BOSTAD TURBINEN. Det gamla Amerikahus­et ska bli bostadsrät­ter, med industrikä­nsla och utsikt över trafikkana­len. Tre nya bostadstor­n dockas på.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden