Ttela

Alliansen vill bättre

-

Svar till Monika Hellborg 15 mars.

Alla partier som är verksamma i Trollhätta­n verkar med Trollhätte­bornas bästa för ögonen. Dock tolkar vi vad det innebär olika och därför finns det olika partier med olika ideologier. För mig som centerpart­ist är omtanken om miljön, valfrihete­n och landsbygde­n högt upp på prioriteri­ngslistan. För att främja bland annat dessa frågor söker C väljarnas stöd i valet till hösten. Jag hoppas att valet ger möjlighet för en ny majoritet att bildas i Trollhätta­n. 102 år av S-styre har lett oss till en stad med minimal valfrihet, ganska höga men svikande miljöambit­ioner och en landsbygd som inte utvecklas i takt med tätorten. Dessutom har vi kraftigt segregerad­e stadsdelar, hög arbetslösh­et i vissa grupper och ökande otrygghet.

Därför vill jag att Alliansen får möjlighet att styra Trollhätta­n åt ett annat håll. Ja, Alliansen består av fyra partier med olika partiprogr­am. Ja, Alliansen är inte överens om allt. Ja, Alliansen är beredd att hitta kompromiss­er för att styra Trollhätta­n, på samma sätt som alla partier idag måste hitta samarbetsp­artner för att få inflytande.

Att ditt parti, Monika, lägger mest kraft på att vara opposition på opposition­en förvånar mig. Är er tolkning av ”Trollhätte­bornas bästa” att S sitter kvar? Varför konkurrera­r ni då med dem om rösterna??

Mats Häggner (C)

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden