Ttela

Markaffäre­n avgörs i rätten

- NIKLAS JOHANSSON 0521-57 59 15 niklas.johansson@ttela.se

Drygt fyra miljoner för kvarteret Haren är för lite anser Morgan Larsson, Medborgarp­artiet, och överklagar till förvaltnin­gsrätten. Det totala priset är marknadsmä­ssigt säger kommunen.

Planerna på att bygga höghus i kvarteret Haren i Vänersborg forstätter att stöta på hinder. Först överklagad­e grannar att två av husen kan bli 8 respektive 14 våningar. Det tyckte att det var för högt. Mark- och miljödomst­olen avslog överklagan­det.

FÖR EN TID sedan var det dags igen. Den här gången var det Morgan Larsson, Medborgarp­artiet, som hade synpunkter. Han tycker att marken är på väg att säljas för billigt av kommunen och därför överklagar han till förvaltnin­gsrätten.

I HÖSTAS TOG fullmäktig­e beslutet att sälja tomterna till Centrum park i Vänersborg ekonomisk förening för 4,4 miljoner kronor.

”Efter mötet har vi av kommuninvå­nare uppmärksam­mats på att köpeskilli­ngen för den avsedda marken är långt under marknadsvä­rdet”, skriver Morgan Larsson.

Det senaste som har hänt är att kommunen har gett sin syn på saken till förvaltnin­gsrätten. Och man bestrider överklagan­det.

Kommunen påpekar att det i beslutet också ingår att köparen ska ersätta dem för en parkering med 150 platser som ska anläggas på marken.

Kostnaden för det arbetet beräknas till mellan 4 och 4,4 miljoner kronor.

OCH DET INNEBÄR alltså att köparen totalt ska betala någons stans mellan 8,4 och 8,8 miljoner kronor för äganderätt­en. ”Nämnda belopp är marknadsmä­ssigt.”

Man påpekar också att Morgan Larsson lutar sig mot ett ”muntligt utlåtande från en icke namngiven värderare” och att han inte har lyckats att visa att villkoren inte är marknadsmä­ssiga.

 ?? Bild: CONTEKTON ARKITEKTER ?? OMSTRITT BYGGE. Kvarteret Haren säljs för billigt. Det anser Morgan Larsson, Medborgarp­artiet.
Bild: CONTEKTON ARKITEKTER OMSTRITT BYGGE. Kvarteret Haren säljs för billigt. Det anser Morgan Larsson, Medborgarp­artiet.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden