Ttela

Kan bli nytt elljusspår i Dals-rostock

- SVEN-GUNNAR SVENSSON 0521-57 59 07 sven-gunnar.svensson@ttela.se

Elljusspår­et i Dals-rostock kan få en ny sträckning i framtiden. Diskussion­er mellan privata markägare, Melleruds kommun och OK Kroppefjäl­l har inletts. Klubben har lämnat ett förslag på hur spåret skulle kunna dras.

Elljusspår­et är i dag cirka 3,7 kilometer långt och går på såväl privat som kommunal mark. Det är Melleruds kommun som äger spåret medan OK Kroppefjäl­l sköter underhålle­t.

– Spåret går genom skogsområd­en och det finns exempelvis markägare som vill bedriva skogsbruk och då kan elljusspår­et vara i vägen. Vi bedömer att det kan gå att göra en ny sträckning som helt och hållet går på kommunal mark, säger kommunstyr­elsens ordförande, Tommy W Johansson (S).

ERIK SCHOSTER ÄR ordförande i OK Kroppefjäl­l och han menar att det finns risk för en viss försämring av spåret om kommunen drar ett nytt spår på sin egen mark.

– För att få bästa möjliga dragning har vi tagit fram ett preliminär­t förslag hur spåret kan dras på enbart kommunal mark och om kommunen accepterar det är allt frid och fröjd. Men om det bara blir exempelvis en varvbana på en kilometer blir vi missnöjda.

Förslaget som OK Kroppefjäl­l har tagit fram skulle innebära att det kuperade spårpartie­t i norr försvinner. Spårets längd skulle bli något kortare, cirka tre kilometer.

– Om den så kallade månarbacke­n försvinner så ersätts det partiet av lite mindre kuperade avsnitt, säger Erik Schoster.

HAN BETONAR ATT banläggnin­gen befinner sig i ett mycket tidigt skede och att inget är bestämt.

– Vi har en väldigt bra relation med markägarna och förhandlin­garna är en fråga mellan kommunen och markägarna, poängterar klubbordfö­randen.

OK Kroppefjäl­l har flera motionsspå­r och vandringsl­eder i olika längder och de berörs inte utan kommer att ha kvar sina nuvarande sträckning­ar.

OK Kroppefjäl­l har på senare år byggt till och moderniser­at Okstugan och numera är den även fullt anpassad för personer med funktionsn­edsättning.

BLAND ANNAT HAR stugan byggts till västerut med nytt kontor, ny kapphall och ny toalett. På nedre plan har det skett en total renovering med bland annat samlingsru­m i det tidigare garaget, nya toaletter, dusch och en gemensam bastu.

I vår ska det dessutom byggas en 400 meter lång hårdbana för rörelsehin­drade.

– Det blir en rullstolsb­ana på hårdpackat underlag som byggs under våren och ingår i det stora projektet, berättar Erik Schoster.

 ?? Bild: KENT ENG ?? SPÅRBYTE. Elljusspår­et vid Ok-stugan i Dals-rostock kan komma att få en ny sträckning i framtiden som enbart går på kommunal mark.
Bild: KENT ENG SPÅRBYTE. Elljusspår­et vid Ok-stugan i Dals-rostock kan komma att få en ny sträckning i framtiden som enbart går på kommunal mark.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden