Ttela

Oppa Hasse och Byn

- ULF THURESSON 0520-42 26 23 ulf.thuresson@ttela.se

digt utan mer ett uttryck för att publiken så långt inte haft något att applådera åt.

INTE ENS ETT straffslag för Byn (miss av Jonas Edling) förmådde spräcka nollan och i paus var expertisen (förbundska­pten Svenne Olsson) inne på spåret att det behövdes ett tidigt mål för att finalen skulle öppna upp sig.

Det dröjde fyra minuter in på andra halvlek, sen försatte olycksgubb­en Edling de rödblå i lyckorus, och sedan ville bollen liksom aldrig sluta att rulla Edsbyns väg.

Avslutande 45 minuterna en styrkedemo­nstration av de för dagen vitskrudad­e hälsingarn­a, och som aldrig gav förhandsfa­voriten Sandviken någon chans.

Och Stefan Karlssons, Hammarby-tränaren, analys satt i krysset den också:

– Mer rättmätiga vinnare var det länge sedan man såg, Edsbyn var ju det lag som ville spela. Sandviken måste väl vara den största besvikelse­n på länge?

MEN DET KUNDE Hasse Andersson & Co i Byn strunta i, och att det var lagets vänsterhal­v som drog igång när laget skanderade ”Sm-guld, Sm-guld, Sm-guld...” var helt på sin plats. Sm,final herrar Sandviken-edsbyn 0-4 (0-0) Målen: 0-1 (49) Jonas Edling, 0-2 (60) Martin Frid, 0-3 (86) Mattias Larsson, 0-4 (90) Tuomas Määttä.

Utvisninga­r, SAIK: 1x10 min.

Edsbyn: 1x10 min.

Hörnor: 8-4.

Domare: Jonas Kandell.

Publik: 18 114.

Hasses andra halvlek var något av det bästa man skådat på länge. Magnus Nordin igen: – Jag tror aldrig att jag sett honom så bra, men man måste beundra hela Edsbyn, hur de ständigt hittar nya sätt att vinna. De får ut oerhört mycket av sitt material.

Samtidigt på väg att bli lite åldersstig­et, med Stefan Larsson (46 år) som den verklige åldermanne­n, men där finns också Anders Svensson (född 1975) Daniel Välitalo (1976) och Daniel Liw (1979).

Där ligger nästa utmaning för mästarklub­ben.

 ?? Bild: SEBASTIAN LAMOTTE ?? sitt andra raka Sm-guld. Byns vänsterhal­v var den stora behållning­en under
Bild: SEBASTIAN LAMOTTE sitt andra raka Sm-guld. Byns vänsterhal­v var den stora behållning­en under
 ??  ?? GULDGRABBA­R. Svenska mästare i form av Tuomas Määttä, Daniel Burvall Jonsson och Joakim Svensk.
GULDGRABBA­R. Svenska mästare i form av Tuomas Määttä, Daniel Burvall Jonsson och Joakim Svensk.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden