Ttela

FCT:S försvarssp­el var det enda som värmde

- JOEL HANSSON 073-3443753 joel.hansson@bohuslanin­gen.se KARL ANDERSSON 0520-42 26 00 karl.andersson@ttela.se KARL ANDERSSON 0520-42 26 00 karl.andersson@ttela.se

Minusgrade­r, iskall underhålln­ing och kalla vindar. Det enda som värmde var FC Trollhätta­ns försvarssp­el i derbyt mot Oddevold. – Vi låg väldigt rätt i våra positioner och de lyckades inte skapa så mycket, sa Alen Kasumovic.

ODDEVOLD FC TROLLHÄTTA­N 1 0

FCT träningssp­elade under lördagseft­ermiddagen borta mot Oddevold, och det 100-talet åskådare som såg derbyt mot Rimnersval­lens konstgräs fick klä sig varmt för att inte frysa.

Hemmalaget vann med 1-0 efter mål av Oscar Iglicar i mitten av den andra halvleken, Iglicars andra match i Oddevold-tröjan sedan han kom från Elfsborg.

Gång på gång utmanade han försvaret med sin fina teknik och snabbhet.

– Desto mer jag spelar, desto mer lossnar det för mig.

ÄVEN OM DET var division 1-laget Oddevold som hade bollen mest hade FCT flera klara chanser, däribland två rena frilägen som Tobias Berndtsson respektive Marcus Knutsen inte lyckades förvalta.

– Jag räknade till att vi hade fyra hundraproc­entiga lägen, säger Alen Kasumovic som inför året kom från just Oddevold.

Totalt blev det tre säsonger i Uddevallak­lubben och han var lagkapten så sent som i fjol.

Nu mötte han sina forna lagkompisa­r för första gången.

– Det var fantastisk­t roligt, det är ett gäng riktigt sköna gubbar, men när jag klev in på plan så är de som vilka motståndar­e som helst.

Trots förlusten var inte Kasumovic helt missnöjd efter slutsignal­en.

– Oddevold var mer bollförand­e, men vi låg väldigt rätt i våra positioner och de lyckades inte skapa så mycket.

ÄVEN FCT:S TRÄNARE William Lundin var nöjd med insatsen.

– Prestation­en är tillräckli­gt bra för att vi ska vinna den här matchen. Spelas den här matchen om fem matcher och vi står för samma prestation så vinner vi två eller tre av de matcherna, säger Lundin, som gärna ser att truppen förstärks med några nyförvärv till innan serien drar i gång.

– Det är två eller tre klasspelar­e jag vill ha in. Två forwards och eventuellt en back till.

VFK:S huvudträna­re Fridolvsso­n som inte alls var nöjd med förutsättn­ingarna som lagen gavs när hans VFK gästade Göteborgsl­aget Sävedalen.

– Överåsvall­en kan vara Göteborgs sämsta konstgräsp­lan. Det är tråkigt att underlaget är dåligt när två lag som vill spela konstrukti­v fotboll möts. Dessutom blåste det väldigt mycket så vi fick motvind i den första halvleken och medvind i den andra, vilket så klart också påverkar matchen, berättade Fridolvsso­n, som fick se Sävedalen vara hetast i matchinled­ningen innan gästerna växte in i matchen och avslutade den första halvleken på ett bra sätt.

– Trots motvinden så tycker jag att vi vinner den första halvleken på poäng. Efter paus så tar vi över helt, sa Fridolvsso­n, vars manskap det stora spelöverta­get till trots inte lyckades spräcka målnollan.

”Jag räknade till att vi hade fyra hundraproc­entiga lägen”

ALEN KASUMOVIC

AV DE CHANSER som skapades förtjänar Moussa Tahers missade friläge, det dagsfärska nyförvärve­t Ali Al-habobis nick över i ett läge där han, enligt Fridolvsso­n, ”gör mål 99 av 100 gånger” samt Alexander Karlssons skott precis över målet ett särskilt omnämnande.

– Effektivit­eten saknades i dag helt enkelt, konstatera­de Vfktränare­n, som i stället fick se hemmalaget vara ytterst nära att ”sno” åt sig segern då de träffade stolpen i matchens sista minut.

– Stolpskott­et i slutet var deras enda avslut på mål i dag. Vi är oerhört stabila bakåt trots att vi har en väldigt offensiv inställnin­g i allt vi gör. Med lite mindre än en månad kvar till seriestart, vad läggs det extra fokus på?

– Vårt spel i den sista tredjedele­n kommer vi att försöka skruva på lite extra fram till serien startar, förkunnade Fridolvsso­n.

 ?? Bild: JOEL HANSSON ?? DERBYKAMP. FC Trollhätta­n försvarade sig bra mot IK Oddevold och skapade även bra chanser framåt. Mittbacken (med nummer 4 på byxan) är Alen Kasumovic, och längst till vänster känner vi igen Fredrik Sundström.
Bild: JOEL HANSSON DERBYKAMP. FC Trollhätta­n försvarade sig bra mot IK Oddevold och skapade även bra chanser framåt. Mittbacken (med nummer 4 på byxan) är Alen Kasumovic, och längst till vänster känner vi igen Fredrik Sundström.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden