Ttela

Skoftebyn fick nöja sig med oavgjort

- KARL ANDERSSON 0520-42 26 00 karl.andersson@ttela.se

Efter en mindre bra första halvlek och en desto bättre avslutning på matchen fick Skoftebyns IF med sig 1-1 från träningsma­tchen mot Bergdalens IK. – Det var inte vår bästa match, säger Anna Larsson.

SKOFTEBYN BERGDALEN

Anna Larsson är Skoftebyns kanske profilstar­kaste värvning under vintern, och har erfarenhet från spel i både elitettan och division 1.

Kroppefjäl­ls If-produkten ådrog sig dock en hjärnskakn­ing i början av försäsonge­n och lördagens match mot division 1-kollegan Bergdalen var hennes blott andra match i Skoftebyn-tröjan.

Larsson startade matchen som högerback och var från den positionen del av det Skoftebyn som omedelbart greppade taget om taktpinnen och tryckte ner Bergdalen ordentligt under matchinled­ningen.

JÄTTECHANS­EN DÖK OCKSÅ upp då Anna Martinsson, pigg matchen igenom, tajmade djupledslö­pningen perfekt och kom fri, men avslutade tamt rätt på Sandra Eriksson i bortamålet.

Därefter stängde Bergdalen till det centrala mittfältet och tog över mer och mer ju längre halvleken gick.

När halvtidspa­usen kom ledde gästerna också med 1-0 sedan vänsterbac­ken Julia Gilkes fått på en pangträff från 25 meter som överlistad­e Caroline Jönsson i hemmamålet.

– Vi är riktigt bra de första åtta minuterna. Sedan är det som att vi slutar tänka och låter Bergdalen ta över matchen, tyckte Larsson, som under den första halvleken bytte position från högerback till central mittfältar­e, och därifrån tillsamman­s med Emma Eriksson och Elin Carlsson var del av den mittfältst­rio som var huvudanled­ningen till att Skoftebyn tog tillbaka initiative­t efter paus.

Trots stort bollinneha­v skapade man dock inte några jättelägen förrän Elin Carlsson vände bort sin bevakare och elegant placerade in 1-1-målet i det bortre hörnet.

DÄR OCH DÅ trodde nog de flesta på plats att hemmalaget skulle fortsätta ösa på, men i stället knöt gästerna handen i byxfickan och jämnade ut spelet igen.

Detta resulterad­e i en matchavslu­tning där lagen hade några halvchanse­r var och i stället slutade matchen oavgjord.

– Vi gör det lite bättre i den andra halvleken, men totalt sett var inte det här vår bästa match, konstatera­de Anna Larsson.

 ?? Bild: JONAS MYRHOLM ?? COMEBACK. Anna Larsson var tillbaka efter hjärnskakn­ing mot Bergdalen och visade att hon hör hemma på en hög nivå.
Bild: JONAS MYRHOLM COMEBACK. Anna Larsson var tillbaka efter hjärnskakn­ing mot Bergdalen och visade att hon hör hemma på en hög nivå.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden