Ttela

Alida & Co kvar över slutspelss­trecket

- ULF THURESSON 0520-42 26 23 ulf.thuresson@ttela.se

En poäng mot Högland, och Skrufscha biter sig envist kvar ovanför slutspelss­trecket. – Vi är nära att ta båda, jag är besviken, säger Linda Haglund i Skrufscha.

SKRUFSCHA HÖGLAND

2 x 3-2 och 6-4 efter två serier. Så långt såg allt bra ut för Skrufscha i söndagens tidiga möte med Högland, precis som vänersborg­stjejerna på rätt sida om slutspelss­trecket. Men så hände något. – Det är rent ut sagt bedrövligt, den berömda tredje serien, suckade Linda Haglund, sedan gästerna från Småland (Nässjö) nollat Skrufscha och i kraft av 5-0 vänt på hela matchen.

Förklaring Haglund har ingen bra: – Inte mer än att fler lag än vi har bekymmer där, det är som att vi inte vågar lita på att vi faktiskt kan ta det.

Men när goda råd var dyra lyckades Skrufscha ändå vända tillbaka, och 4-1 i fjärde serien gav till slut likaläge när matchen var över. till genomklapp­ningen?

DET BETYDER OCKSÅ att slutfasen av elitserien blir en rysare med både slutspel och en biljett till nästa säsongs elitserie i potten.

Elitserien ska nämligen göras om och det är, förutom de fyra slutspelsl­agen, endast femman som är säker på en plats i högsta serien.

– Så går vi inte till slutspel måste vi se till att bli femma, konstatera­r Haglund.

När det gäller Sm-slutspelet i år är tre lag redan klara: Spader Dam, Team X-calibur och Högland.

Den fjärde platsen går till antingen Skrufscha, Eva eller Cahoot, och det är just nu fördel Skrufscha i form av både poäng och antalet spelade matcher.

”Hon hade inte räknat med poäng mot Högland, men att vi ändå ska gå till slutspel”

LINDA HAGLUND BK Skrufscha

ULRIKA HEUVELMAN ÄR den i Skrufscha som har koll på siffror och statistik, och om hennes uträkning går ihop kan Skrufscha andas ut.

– Hon hade inte räknat med poäng mot Högland, men att vi ändå ska gå till slutspel, säger Haglund förhoppnin­gsfullt.

Bästa poängen i Skrufscha: Alida Molander 804, Jenny Karlsson 768, Malin Andersson 748, och Beatrice Branell 733.

 ?? Bild: JOHANNA JOSEPHSSON ?? ENSAM ÖVER 800. Alida Molander fick ihop 804 poäng och var bäst i Skrufscha i kryssmötet med Högland. En viktig poäng för vänersborg­stjejerna i jakten på Sm-slutspel och elitserien nästa säsong.
Bild: JOHANNA JOSEPHSSON ENSAM ÖVER 800. Alida Molander fick ihop 804 poäng och var bäst i Skrufscha i kryssmötet med Högland. En viktig poäng för vänersborg­stjejerna i jakten på Sm-slutspel och elitserien nästa säsong.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden