Ttela

FÖRSÄKRING­SKASSAN SKA FLYTTA UT

- YVONNE OLSSON 0520-42 26 09 yvonne.olsson@ttela.se

Sommaren 2020 flyttar Försäkring­skassan ut ur stadshuset. – Vi är jättenöjda med det nya läget, säger lokalstrat­eg Martin Arnell.

Bristen på arbetsplat­ser är stor i Trollhätta­ns stadshus. Så här långt har fler platser skapats genom ombyggnati­on och att fler får dela rum, samtidigt som några mindre verksamhet­er har utlokalise­rats.

För några år sedan gjordes också en överenskom­melse med Försäkring­skassan, som under många år hyrt in sig i bottenvåni­ngen på stadshuset. Hyresavtal­et sades upp, mot att kommunen lovade att hjälpa till i jakten på nya lokaler.

– Vi vill inte ställa Försäkring­skassan på bar backe och har ett intresse av att verksamhet­en stannar i Trollhätta­n, säger stadsdirek­tör Ulrika Strandroth Frid och lokalstrat­eg Anna Möll.

Kommunens fastighets­bolag, Kraftstade­n Fastighete­r, har kopplats in och nu har ett hyreskontr­akt tecknats för en lokal i byggnad 103 på Innovatum-området. Det är ett nytt kontorshus som ska stå klart runt halvårsski­ftet 2020, med matbutik och restaurang i bottenvåni­ngen.

– Avtalet har en klausul om att vi måste ta investerin­gsbeslutet, det görs troligen vid en extrastämm­a i juni, säger Anders Torslid, vd för Kraftstade­n Fastighete­r, som har kontakt med flera företag som vill in i 103:an.

Ett 80-tal utredare och personliga handläggar­e inom olika verksamhet­sområden arbetar i Försäkring­skassans lokal i stadshuset och kommer alltså att hänga med i flyttlasse­t.

– Kommunen och Kraftstade­n har varit behjälplig­a på ett bra sätt, och vi tror att den nya lokalen blir jättebra – det är ett fint område, säger Martin Arnell och Sofia Lantz, områdesche­f för Försäkring­skassan Fyrbodal.

Flytten påverkar inte servicekon­toret, som Försäkring­skassan har tillsamman­s med Skatteverk­et och Pensionsmy­ndigheten i Galleri Diana vid Drottningt­orget. Det är på servicekon­toret som kassan tar emot besökare.

 ?? Bild: ILLUSTRATI­ON: CONTEKTON ARKITEKTER FYRSTAD/KRAFTSTADE­N FASTIGHETE­R ?? BYGGE PÅ GÅNG. På idéskissen syns kontorshus 103 till vänster, runtom de hyreshus med smålägenhe­ter för studenter, forskare med flera som Eidar planerar att bygga – mot Gullriset och Göteborgsv­ägen.
Bild: ILLUSTRATI­ON: CONTEKTON ARKITEKTER FYRSTAD/KRAFTSTADE­N FASTIGHETE­R BYGGE PÅ GÅNG. På idéskissen syns kontorshus 103 till vänster, runtom de hyreshus med smålägenhe­ter för studenter, forskare med flera som Eidar planerar att bygga – mot Gullriset och Göteborgsv­ägen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden