Ttela

Nöjer sig med våldtäktss­traff

- VIKTORIA OSKARSSON 0733-037053 viktoria.oskarsson@ttela.se

1 år och 6 månader i fängelse. Det nöjer sig den våldtäktsd­ömde 20-åringen med genom att lämna in en nöjdförkla­ring till tingsrätte­n under sista dagen för överklagan.

Det var i oktober som händelsen med den 20-årige Vänersborg­aren nystades upp efter att han gripits av den amerikansk­a polisen i delstaten West Virginia.

20-åringen som hade rest till USA för att träffa en tjej han haft kontakt med genom internet under flera månaders tid, greps då på ett hotell tillsamman­s med den minderårig­a flickan. Då misstänkte­s han för bland annat kidnappnin­g av den amerikansk­a polisen, en rubricerin­g som relativt snabbt skrevs av.

Kvar återstod misstanken om sexualbrot­t. Efter att ha suttit i amerikansk­t häkte en tid fördes han till Sverige i mitten av november förra året. Då häktades han vid Vänersborg­s tingsrätt, misstänkt för kontakt med barn i sexuellt syfte och våldtäkt mot barn.

I januari åtalades 20-åringen vid Vänersborg­s tingsrätt för våldtäkt mot barn och sexuellt övergrepp mot barn. 20-åringen dömdes till 1 år och 6 månader i fängelse, skyldig på båda punkter.

I går, måndag, var sista dagen att överklaga domen. På eftermidda­gen hade 20-åringen lämnat in en nöjdförkla­ring, vilket betyder att han tar sin dom och inte överklagar.

TTELA har sökt 20-åringens advokat för en kommentar.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden