Ttela

”Det är viktigt med små drömmar”

- MADELEINE BÄCKMAN

Jag dras till både och alldeles för mycket. Nästa mål är att göra en fullängdar­e.

Med det menar Tobias ett riktigt fullängdsa­lbum. Till det finns en stark längtan eftersom han tidigare enbart har släppt album med färre låtar än tio. Fullängdsa­lbumet är något som också står med på den där bucketlist­an som han nämnde redan i början av vårt samtal.

– Den där listan är moroten i mitt liv. Det är viktigt med små drömmar som finns lite sådär inom räckhåll.

FÖRUTOM DET KREATIVA skapandet ska arbetet som stödassist­ent hinnas med. Något som Tobias har arbetat med i 17 år.

– Jag trivs tillräckli­gt bra med det för att inte sluta, men det är det kreativa jag älskar, säger han och ler.

Men han berättar att han också har läst psykologi tidigare. Något som han inte bara har nytta av i sitt arbete utan också i sitt skrivande.

– Jag återkommer ofta till människans omedvetna och det freudiansk­a. Jag tror inte på att vi människor alltid är så förnuftiga som vi vill verka. Med ens kommer han på sig själv. – Jag kanske tänker lite för mycket, det är det bästa och det värsta som finns. Det kan främja ens hälsa, men också göra en deppig.

– Men det får vara skitsamma om jag är sådan, utan min stora tillgång till mina känslor hade jag aldrig kunnat skriva.

 ?? Bild: MADELEINE BÄCKMAN ?? ÄLSKAR DET KREATIVA. Tobias har dörren på glänt in till sin så kallade ”man cave”. Han skapar allra helst i sin ensamhet.
Bild: MADELEINE BÄCKMAN ÄLSKAR DET KREATIVA. Tobias har dörren på glänt in till sin så kallade ”man cave”. Han skapar allra helst i sin ensamhet.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden