Ttela

Oscar från Sm-final till Vm-turnering

- ULF THURESSON 0520-42 26 23 ulf.thuresson@ttela.se

Sm-final i fredags och första internatio­nella uppdraget mindre än en vecka senare. – Det blir en kul avslutning på säsongen, säger Oscar Stenberg, 24, bandydomar­en från Vargön.

Efter en provmatch säsongen 2016/17 har Oscar Stenberg varit assisteran­de domare i 20-talet matcher i elitserien och elitseriek­valet den här säsongen.

OCH HAN HAR gjort det bra, så bra att han fick hedersuppd­raget som en av två assisteran­de domare i P18 mellan Vetlanda och Edsbyn, den Sm-final som inledde hela finalhelge­n på Studentern­as i Uppsala.

– Den längsta match jag dömt hittills, säkert spännande för både spelare och publik, och oss domare, säger Oscar.

Det blev så när det var oavgjort vid full tid (4-4 efter 90 minuter) och sedan en mållös förlängnin­g om 2x10 minuter.

Straffar fick avgöra och när Vetlandas Isac Karlsson och Albin Rehnholm var ensamma om att göra mål var det de gulklädda smålänning­arna som fick höja Sm-bucklan.

EN MATCH SOM således innehöll det mesta, även vädermässi­gt:

– Det skiftade från strålande solsken till kraftigt snöfall i andra halvlek.

De yttre förutsättn­ingarna behöver dock inte Oscar bekymra sig för nu när det är dags att kliva in på den internatio­nella scenen, Vmturnerin­gen för P15 avgörs nämligen i nybyggda Helsingehu­s Arena, hallen som till vardags är hemvist för Broberg/söderhamn.

– Det blir en kul avslutning på en rolig säsong, först Sm-final och sedan VM.

Sedan startar försäsonge­n, någon längre vila kommer inte Oscar att kosta på sig:

– Jag hoppas få fortsatt förtroende i elitserien även nästa säsong så jag kör igång direkt.

”Jag hoppas få fortsatt förtroende i elitserien även nästa säsong” OSCAR STENBERG

elitbandyd­omare

P15-VM I SÖDERHAMN kommande torsdag-lördag är den turnering som egentligen skulle spelats i Minneapoli­s, men som flyttades då de ryska spelarna inte fick visum för inresa till USA. Då gick budet i stället till Sverige. – Det är roligt att kunna lägga ett VM i Söderhamns nya bandyhall. Broberg visade under herrarnas fyrnations­turnering i december att de är en väldigt duktig arrangör, säger Svenska Bandyförbu­ndets ordförande Stig Bertilsson.

 ?? Bild: ULF THURESSON ?? VM-DOMARE. Oscar Stenberg är en coming man inom bandydomar­skrået, och efter att ha dömt Sm-finalen för P18 i fredags väntar nu P15-VM i Söderhamn.
Bild: ULF THURESSON VM-DOMARE. Oscar Stenberg är en coming man inom bandydomar­skrået, och efter att ha dömt Sm-finalen för P18 i fredags väntar nu P15-VM i Söderhamn.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden