Ttela

David är redo för äventyret i Leksand

- KARL ANDERSSON 0520-42 26 00 karl.andersson@ttela.se

Att lämna hemmets trygga vrå i Vänersborg som 16-åring och flytta 40-talet mil uppåt i landet till Leksand hade varit skrämmande för de flesta. Vänersborg­stalangen David Rosander är redo för uppgiften. – Jag vill satsa fullt ut på hockeyn.

David beskriver sig själv som en fysisk tvåvägsbac­k och har gjort sig ett namn bland hockey-sveriges talangscou­ter genom fina prestation­er i Vänersborg­s HC:S ungdomslag samt i Västergötl­ands Tv-pucklag. Leksands IF vann

”Jag var och tränade med Färjestad och Örebro också, men Leksand verkade tro på mig väldigt mycket”

DAVID ROSANDER snart i Leksands IF

nämligen en dragkamp med flera klubbar om Rosanders signatur.

– Jag var och tränade med Färjestad och Örebro också, men Leksand verkade tro på mig väldigt mycket. Samtidigt kändes föreningen bra och det är gott gäng som jag får spela med, berättar Rosander, om varför valet föll på att flytta till Leksand och börja i kommunens hockeygymn­asium.

UTÖVER DEN ENORMA utmaning som väntar honom, i att ta sig igenom det nålsöga som det är att bli elithockey­spelare, väntar ett nästan lika stort test i att flytta hemifrån och bo själv som 16-åring.

Detta är David högst medveten om:

– Det blir en utmaning, helt klart. Leksand ligger långt bort, jag ska bo själv och sköta träningen och plugget. De sa till mig innan att ”ska du inte lägga full kraft på hockeyn så bör du nog inte flytta hit”. Jag tror dock inte att det blir några problem, det är ju så jag vill ha det.

 ?? Bild: PRIVAT ?? David Rosander flyttar till Leksand för studier och spel i LIF såklart.
Bild: PRIVAT David Rosander flyttar till Leksand för studier och spel i LIF såklart.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden