Ttela

VRK blev bästa svenska lag

-

7-mannasäson­gen är igång för Vänersborg­s rugbyklubb på såväl damsidan som herrsidan. För damerna började den väldigt bra med en andraplats i Håckes cup i Växjö.

Vänersborg­s rugbyklubb­s damer och herrar startade upp 7-mannasäson­gen med att åka till Växjö och delta i Håckes cup.

Damerna, som vann silver i 7-manna-sm 2017, ställdes mot Södertälje­s nystartade damlag samt Uppsala och Kalmar.

FÖRSTA MATCHEN MOT Södertälje var en bra start på turneringe­n för VRK där de kunde testa sitt spel i anfall och försvar, och de slutade med vinst för blåvita med 36-0. Här fick även några nya spelare göra sina första försök i VRK.

Andra matchen spelades mot Uppsala, som är känt för att vara ett väldigt fysiskt och taktiskt lag. Men ett snabbare VRK lyckades vinna även denna match efter snyggt lagspel och två försök genom rundningar på kanterna.

I DEN TREDJE och sista gruppspels­matchen ställdes Vänersborg mot Kalmar, ett snabbt och starkt lag med flera landslagss­pelare.

VRK gjorde matchens första poäng efter att ha sprungit runt Kalmar på kanten och inte långt därefter utökade de ledningen två gånger om.

Men Kalmar jobbade sig in i matchen och lyckades få in två försök innan slutsignal. Men VRK höll undan och stod som segrare i matchen och gruppen. Därmed var de klara för cupsemifin­alen, där man fick möta Kalmar igen.

Den här gången tog Kalmar ledningen, men VRK lyckades vända och vann matchen med 12-10. Därmed var VRK klara för final i Håckes cup för första gången.

Motståndet i finalen blev Polish Girls, ett lag där tio av tolv spelare är med i Polens 7-mannalands­lag. Deras skicklighe­t visade sig vara alldeles för hög för alla lag i turneringe­n och de gick i genom hela turneringe­n obesegrad utan att släppa in ett enda poäng.

FÖR VRK:S HERRAR

gick det inte riktigt lika bra. Laget, som bestod av nyare och mer rutinerade spelare samt yngre och lite äldre spelare, spelade stundvis mycket bra rugby, men tappade ibland lite av lagspelet.

Men i slutändan en bra genomförd turnering som slutade med en sjätteplat­s trots skador som uteslöt spelare från att spela färdigt turneringe­n.

 ?? Bild: PRIVAT ?? CUPSPEL. Övre raden från vänster: Maja Meuller, Katie Svensson, Isa Junttila, Evelina Velasco, Marika Albrektsso­n, Lynnia Tatu, Sofia Lyckberg. Nedre raden: Michaela Tatu, Michelle Johansson, Marie Andersson, Emilia Gustafsson, Jennifer Lundh och...
Bild: PRIVAT CUPSPEL. Övre raden från vänster: Maja Meuller, Katie Svensson, Isa Junttila, Evelina Velasco, Marika Albrektsso­n, Lynnia Tatu, Sofia Lyckberg. Nedre raden: Michaela Tatu, Michelle Johansson, Marie Andersson, Emilia Gustafsson, Jennifer Lundh och...

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden