Ttela

Flest biobesökar­e i Mellerud

- SVEN-GUNNAR SVENSSON 0521-57 59 07 sven-gunnar.svensson@ttela.se

Årets Filmfestiv­al på Dal drog nästan 5 000 besökare och Centrumsal­ongen i Mellerud var den biograf som lockade flest, 950 personer. – För Melleruds del är jag helnöjd, säger eldsjälen Gunnar Landegren.

Arrangörer­na hade hoppats på en större publik sett till samtliga biografort­er, men konstatera­r att Melodifest­ival och snöstorm bidrog till att färre kom.

– Antalet sålda filmkort har fördubblat­s i Mellerud, jämfört med för några år sedan. Det beror delvis på att Centrumsal­ongen hade invigninge­n, men det känns också som att Mellerud som ort har blivit mer inarbetad som medarrangö­r, säger Gunnar Landegren.

Det enda han grämer sig över var att två filmvisnin­gar i Mellerud fick ställas in på grund av kraschade hårddiskar.

HAN KONSTATERA­R ATT årets upplaga av filmfestiv­alen hade en bred repertoar, störst intresse var det för dokumentär­er och filmer som bygger på verkliga händelser.

Den mest besökta filmen var I villande skog, som visades i Mellerud och drog cirka 200 besökare.

Totalt kom 950 personer till de 18 filmer som visades på Centrumbio­grafen, vilket ger ett snitt på nära 53 personer per film.

Totalt drog årets upplaga nästan 5 000 besökare. Rekordet ligger på drygt 6 000.

”Antalet sålda filmkort har fördubblat­s i Mellerud, jämfört med för några år sedan”

GUNNAR LANDEGREN

GUNNAR LANDEGREN ÖPPNAR för en översyn av festivalen.

– Vi ska fundera över om den ska förläggas till en annan vecka och även om den ska kortas, tio dagar kanske är för länge? Men samtidigt finns det långväga besökare som tar en semesterve­cka för att besöka festivalen så det är helt klart ett turistdrag­ande arrangeman­g.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden