Ttela

Adamczyk förstärker Skoftebyn

- KARL ANDERSSON 0520-42 26 00 karl.andersson@ttela.se

Efter några veckors provspel för Skoftebyns IF har allrounde Patrik Adamczyk nu kritat på för Trollhätte­klubben. – Han har kvaliteter som vi saknar för tillfället, säger SIF:S tränare Tobias Karnevi.

Adamczyk länge varit en profil i Uddevallaf­otbollen då han tillhört både IK Oddevold och IFK Uddevalla, och det är från den senare klubben som han nu ansluter till Skoftebyn.

Övergången har varit på gång ett tag, då 27-åringen på sistone har spelat flera träningsma­tcher med Skoftebyn samt tränat med laget.

– BÅDA PARTER är väldigt nöjda med Patriks övergång. Det viktigaste är att han trivs i gruppen och att gruppen trivs med honom, säger Tobias Karnevi, som tror och hoppas att Adamczyk kommer att tillföra följande till laget:

”Min tanke just nu är att få in honom mer centralt i banan” TOBIAS KARNEVI OM SITT SENASTE

NYFÖRVÄRV PATRIK ADAMCZYK

– Han har rutin, längd och spänst. Dessutom är han användbar på flera positioner på mittfältet samt kan spela anfallare. Han har kvaliteter på vissa områden som vi saknar för tillfället, vi behövde förstärka offensivt.

I träningsma­tcherna har Adamczyk mestadels fått spela yttermittf­ältare, men det är inte främst där som Karnevi vill se honom under säsongen.

– VI SKA försöka hitta hans rätta position, och vi har två veckor på oss innan serien drar i gång. Min tanke just nu är att få in honom mer centralt i banan, berättar Karnevi, som hoppas på fler förstärkni­ngar innan fönstret stänger.

– Vi skulle behöva få in en offensiv och en defensiv pjäs ytterligar­e. Truppen behöver mer bredd och spets.

 ?? Bild: CHRISTER LINDGREN ?? Skoftebyn stärker upp sina offensiva led genom att plocka in mittfältar­e/anfallaren Patrik Adamczyk, som senast tillhörde IFK Uddevalla.
Bild: CHRISTER LINDGREN Skoftebyn stärker upp sina offensiva led genom att plocka in mittfältar­e/anfallaren Patrik Adamczyk, som senast tillhörde IFK Uddevalla.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden