Ttela

Andrej på väg till svensk bandy igen

- ULF THURESSON 0520-42 26 23 ulf.thuresson@ttela.se

Allsvenska Gripen Trollhätta­n är fortfarand­e utan tränare till nästa säsong, men kanske inte så länge till. – Vi ska träffas den här veckan, säger Andrej Pasjkin.

Andrej Pasjkin kan se tillbaka på en lång spelar- och tränarkarr­iär där hans uppdrag i närtid är Hammarby Bandy (2016/17) och Baikal Energy (2017/18).

Men efter en säsong i den ryska ligan kan Pasjkin vara på väg till svensk bandy igen.

Och med tanke på att Andrej bor i Trollhätta­n är frågan given. Hur skulle du ställa dig till att träna Gripen Trollhätta­n framöver?

– Det är jag bara positiv till, och vi ska träffas den här veckan. Gripen måste tillbaka till elitserien, derbymatch­erna mot IFK Vänersborg och Villa Lidköping är roliga.

Samtidigt skulle ett eventuellt nytt engagemang i Gripen bli en återkomst till den klubb där Andrej figurerat redan tidigare, även om det var ett tag sedan det senast begav sig.

– Jag och Olle Isaksson tränade Gripen ihop under fyra säsonger.

På Andrej Pasjkins cv kan vi läsa att han är trefaldig världsmäst­are som assisteran­de förbundska­pten för Ryssland, senast för bara några månader sedan när turneringe­n avgjordes i Chabarovsk.

– Vi har tre Vm-guld ihop, jag och Mikhail Juriev, säger Andrej med stolthet i rösten. Blir det någon fortsättni­ng i landslaget? – Det vet man aldrig. Från Gripen är det locket på när det gäller frågan om Peter ”Prinsen” Karlsson och Per Fahléns efterträda­re.

– Vi har lite olika spår att gå på. Spelarna vill veta vem som skall träna laget, det är en jättevikti­g fråga, säger Per Skoglund, Gripens ordförande.

Klar är däremot lottningen till den Allsvenska Supercupen, där Gripen logiskt nog hamnat i grupp Väst tillsamman­s med IFK Kungälv, Örebro Bandy och IF Boltic.

– Klubbarna bestämmer spelschema­t själva, sedan blir det slutspel i Örebro vecka 40, säger Nichlas Lindén, ordförande i allsvenska seriefören­ingen.

”Gripen måste tillbaka till elitserien, derbymatch­erna mot IFK Vänersborg och Villa Lidköping är roliga”

ANDREJ PASJKIN Bandyträna­re

 ?? Bild: KENTA JÖNSSON ?? PRATAR MED GRIPEN. Andrej Pasjkin är i Sverige igen efter sitt senaste uppdrag, det som tränare för Baikal Energy och assisteran­de förbundska­pten. Nu ska han träffa Gripen Trollhätta­n och prata framtid.
Bild: KENTA JÖNSSON PRATAR MED GRIPEN. Andrej Pasjkin är i Sverige igen efter sitt senaste uppdrag, det som tränare för Baikal Energy och assisteran­de förbundska­pten. Nu ska han träffa Gripen Trollhätta­n och prata framtid.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden