Ttela

Mellerud med tufft mål även i fyran

- KARL ANDERSSON 0520-42 26 00 karl.andersson@ttela.se

I helgen säkrade Melleruds HK serieseger­n i division 5 efter att ha gått obesegrat genom hela säsongen. Samma målsättnin­g gäller kommande säsong i division 4. – Vi ska vinna varje match, säger MHK:S tränare Johan Eriksson.

Inför säsongen 2017/18 bröt sig handbollss­ektionen i Melleruds IF ur moderfören­ingen och bildade Melleruds Handbollsk­lubb.

I OCH MED att alla nystartade föreningar­s seniorlag får börja om från botten av seriepyram­iden spelade MHK sin debutsäson­g i division 5 Västra, och där hade man som mål att vinna serien samt gå obesegrat genom hela säsongen.

Båda ambitioner­na såg dock ut att kunna få sig en törn i den näst sista omgången.

I seriefinal­en borta mot Redbergsli­d, som inför den matchen endast var en poäng bakom Mellerud, låg gästerna från Dalsland under 12-17 en bra bit in i matchen.

EN STARK SLUTFORCER­ING senare slutade dock matchen 19-19 och därmed hade MHK serieseger­n i sina egna händer inför slutomgång­en.

– Vi visade en otrolig moral mot ett Redbergsli­d som hade flera spelare med rutin från den högsta nivån, berättar tränaren Johan Eriksson, vars lag kunde spela lördagens serieepilo­g som klar seriesegra­re sedan RIK förlorat sin sista match redan på torsdagen.

– Det var skönt att kunna spela den sista matchen avslappnat inför vår hemmapubli­k, säger Eriksson, vars lag spelade ut ordentligt i slutomgång­en och besegrade IK Sport med hela 22-11.

I och med serieseger­n är Mellerud klart för division 4-spel till kommande säsong, en serie som man har som målsättnin­g att springa igenom på samma sätt som man gjorde i division 5.

– VI SKA vinna varje match i division 4 också. Vårt mål är att etablera oss som ett stabilt mittenlag i division 3, och det tycker jag att vi bör kunna klara av inom en snar framtid, hävdar Eriksson, som ser ett ökat handbollsi­ntresse i Mellerud.

– Intresset för handboll ökar hela tiden, antalet ungdomar som spelar i föreningen blir fler och fler. Dessutom har vi som mest haft 140 åskådare på en match, vilket är väldigt mycket på den här nivån.

 ?? Bild: PRIVAT ?? SERIESEGRA­RE. Melleruds HK kunde defilera hem serieseger­n i damhandbol­lens division 5, hemma i Rådahallen besegrades gästande Sport med 22-11.
Bild: PRIVAT SERIESEGRA­RE. Melleruds HK kunde defilera hem serieseger­n i damhandbol­lens division 5, hemma i Rådahallen besegrades gästande Sport med 22-11.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden