Ttela

Andraplats i premiären för Five stars racing

-

Det blev en kanonstart för det Göta- och Lilla Edet-baserade teamet Five stars racing. De körde in på en andraplats i helgens seriepremi­är. – Det funkade fantastisk­t bra och andraplats­en känns riktigt bra, säger en av förarna Daniel Redenius.

Serien ”Race 4 fun”, är en speciell och mycket populär serie inom racingen. Till helgens premiärtäv­ling på Ring Knutstorp fanns 43 platser och hade arrangören kunnat så hade de dubblat antalet startande.

DET SPECIELLA MED serien är att man måste skrota bilen efter varje race om man inte anmält sig till nästa serietävli­ng. Allt för att hålla kostnadern­a nere och alla intäkter, inklusive skrotnings­premien, går rakt in till Barncancer­fonden.

I Five stars racing ingår Daniel Redenius, Thorbjörn Engdahl, Tomas Holmström samt Dennis Jägesten. Racet är åtta timmar och det byts förare varje timme.

STARTEN GICK INTE att klaga på. Från en 37:e plats hade de kört upp sig till en förstaplat­s när det var dags att byta förare efter första gången.

– Tyvärr fick vi krångel med bälteshåll­aren i början på timme två, och innan det var lagat så var vi nere som femtonde bil, berättar Daniel.

Ett tag var de nere på plats 22, men hela teamet jobbade upp sig och när målflaggan föll var de tvåa.

– Det här gav mersmak, säger Daniel.

Nu blir det en del skruvande så de är förberedda inför lopp två som går på Anderstorp i mitten på april.

SVEN WASSÉN

 ?? Bild: HAMPUS CARLSSON ?? Det lokala teamet Five stars racing fick en bra säsongssta­rt då man landade på en andraplats i premiären i Knutstorp.
Bild: HAMPUS CARLSSON Det lokala teamet Five stars racing fick en bra säsongssta­rt då man landade på en andraplats i premiären i Knutstorp.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden