Ttela

Stressad Hansdotter överlägsen i Sm-slalom

- TT

Os-guldmedalj­örerna i slalom, Frida Hansdotter och André Myhrer, är nu också bäst i Sverige. Trots att de kom till Tärnaby precis före start. – Det blev lite stressigt, men jag klarade av att samla ihop det, säger Hansdotter till SVT.

Slalomdrot­tningen vann Smtävlinge­n i Tärnaby med 1,72 sekunders marginal till tvåan Anna Swenn Larsson och hela 3,67 sekunder till trean Charlotta Säfvenberg.

– Det känns fantastisk­t att få vara här och göra en bra avslutning, säger Hansdotter.

Myhrers segermargi­nal blev 1,54 sekunder till tvåan Filip Vennerströ­m och 1,57 till trean Emil Johansson. Det var Myhrers åttonde Sm-guld i slalom.

HANSDOTTER OCH MYHRER kom inflygande till Sm-tävlingarn­a först 25 minuter före damernas start. Helikopter­n som skulle föra Os-guldmedalj­örerna till Tärnaby tvingades vända tillbaka till Ånge på söndagskvä­llen på grund av dåligt väder.

– Det är klart att jag blev stressad, men det var också skönt att få träna på en annan situation, säger Hansdotter.

Det var Svenska skidförbun­det som erbjöd Os-guldmedalj­örerna att få flyga helikopter till Tärnaby för att de skulle hinna hem och vila lite efter världscupa­vslutninge­n i Åre.

– Det var ett fantastisk­t upplägg, jag är väldigt tacksam, säger Hansdotter.

Hon låg tvåa efter första åket, 24 hundradela­r efter Anna Swenn Larsson. I det andra åket lyckades Hansdotter få till ett mycket samlat och felfritt åk, samtidigt som Swenn Larsson gjorde flera misstag.

Senast Hansdotter körde SM, 2013, vann hon slalomtävl­ingen.

DET VAR 32 GRADER kallt i Tärnaby på natten inför slalomtävl­ingen och underlaget höll därför inte så bra. I första åket körde 39 av 59 damåkare ur och 53 av 76 herråkare. I det andra åket åkte 7 av 18 startande ur i damtävling­en och 4 av 22 herråkare.

– Det var tufft i dag, ganska svåråkt, men jag höll ihop det fint. Det är kul med ett nytt Smguld till samlingen, säger Myhrer till SVT

 ?? Bild: ANDERS WIKLUND/ARKIV ?? BÄST. Frida Hansdotter tog guld i OS, och likadant blev det på SM.
Bild: ANDERS WIKLUND/ARKIV BÄST. Frida Hansdotter tog guld i OS, och likadant blev det på SM.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden