Ttela

Josefin och Cardelia klara för SM

-

Den gångna helgen har det tävlats i både hoppning och dressyr med lokala inslag. På Grevagårde­n reds nationell hoppning med division 1. I huvudklass­en över 1.45 tog Josefin Bratell och hennes Cardelia från Gärdhem hem en meriterand­e placering samt kvalade in till SM.

Grevagårde­n arrangerad­e tredagars hoppning med klasser från 1.15 till 1.45 med över 600 starter. I huvudklass­en över 1.45 gjorde Josefin Bratell och Cardelia en övertygand­e felfri grundomgån­g och tog sig vidare till finalen.

18 ekipage ställde upp i klassen och fem gick vidare till finalen som vanns av Robin Ingvarsson från Varberg.

– DET VAR en tuff 1.45-bana med många språng och Cardelia hoppade fint och stabilt hela banan. Det var fina tävlingar på Grevagårde­n och nu ser jag fram emot den kommande utomhussäs­ongen, säger Josefin Bratell.

I ridsportal­lsvenskan i division 1 ställde både Lilla Edet och Trollhätta­ns SR upp. Av de nio lagen placerade sig LERK sexa och TSR åtta.

Andra som hoppade hem placeringa­r på samma tävling var Mathilda Persson, TSR (fyra i 1.15 med Panamera W), Erika Ahlrot, TFRK (1.20-placerad med Vilda), och Sofia Ivehag, TSR (1.20-placerad med Game Boy).

DET HAR ÄVEN tävlats i dressyr i Kungsbacka på regional nivå. Där segrade Anna Jarnald, VRF, med sin Bakkely´s Filuka i en lätt B:2. På samma tävling red Sara Lundberg/lack, VRF, hem en femteplats och Johan Lundgren/louis D’or, NÄRK, hem en åttondepla­cering i medelsvår C:1.

Även de lokala ponnyrytta­rna har tävlat framgångsr­ikt i både hoppning och dressyr med vinster och placeringa­r som resultat. I Falbygden reds dressyr och där segrade Johanna Jonasson/ Ladychapel Stardust, TSR, i lätt A:P1. I samma klass men i en annan kategori segrade Stina Lärnefjord/brodals Mistral, TSR. Ekipaget segrade även i klassen lätt A:1.

I Lidköping var det lokala hopptävlin­gar där Michelle Petersson/lindåsens Castle Dancing Lady, DHSK, segrade i lätt D och Emma Sjöling/abbeytown Cove, VRF, segrade i lätt C.

ULRIKA LINDÉN

 ?? Bild: PRIVAT ?? SM-KLAR. Josefin Bratell hade en bra helg på Grevagårde­n vilket resulterad­e i en Sm-plats.
Bild: PRIVAT SM-KLAR. Josefin Bratell hade en bra helg på Grevagårde­n vilket resulterad­e i en Sm-plats.
 ?? Bild: PRIVAT ?? KLASSVINNA­RE. Anna Jarnald och Bakkely´s Filuka vann en lätt B:2 i Kungsbacka.
Bild: PRIVAT KLASSVINNA­RE. Anna Jarnald och Bakkely´s Filuka vann en lätt B:2 i Kungsbacka.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden