Ttela

FCT har gjort klart med fransman

- MARTIN AHLIN

”Det är alltid en liten chansning att ta in två såna här killar – ramlar bollarna in eller inte?” DANIEL LENNARTSSO­N

Spelaransv­arig FCT

Blir det en internatio­nell touch på FC Trollhätta­n i vår? En plats i truppen har nämligen gått till fransmanne­n Sebastien Osei-obengo, och han kan snart kan få sällskap av en brasilians­k anfallare. – Det är alltid en liten chansning, medger spelaransv­arige Daniel Lennartsso­n.

Måndagens förmiddags­träning bedrevs i strålande solsken på Edsborgs konstgräsp­lan, och tur var väl kanske det. Influgen från det brasilians­ka inlandet, där termometer­n i dessa tider visar ungefär 30 grader, var den brasilians­ke anfallaren Assuério Barbosa de Sousa Júnior – en spelare som för det mesta bara går under namnet Assuério.

25-ÅRINGEN HAR TILLHÖRT flera elitklubba­r i hemlandet och återvände tidigare i år till Grêmio Esportivo Anapolis efter en tvåårig sejour hos Al-riffa SC i Bahrain. En eventuell flytt till Sverige skulle kunna låta långsökt, men förklaring­en är enkel: hans agent är ingen annan än Wilton Figueiredo, med ett förflutet i klubbar som Gais, AIK och Malmö FF.

– Det är egentligen agenturen som har gett oss det här erbjudande­t, för att han (Assuério) ska få chansen att visa upp sig i Sverige, berättar Daniel Lennartsso­n som välkomnade spelaren i fredags, samma dag som FCT träningsma­tchade mot Carlstad United (2-2).

SCOUTINGEN HAR I första hand bestått av såväl korta som långa videoklipp. Under sitt första träningspa­ss visade också anfallaren – som kan spela både längst fram och i en roll strax därbakom – att han besitter kvalitéer framför målet, även om en viss ovana vid konstgräse­t också märktes av.

Ännu hetare var då den andre provspelar­en, fransmanne­n Sebastien Osei-obengo. 24-åringen har varit i träning med FCT under en längre tid och fick på måndagen klartecken för en permanent övergång.

– Vi har velat kolla så att båda spelarna är friska och hela. Sebastien har ju en liten skadehisto­rik, men här har han sett bra ut och gjorde inte minst ett fint inhopp mot Carlstad, säger Daniel Lennartsso­n.

I Assúerios fall är endast ett korttidsko­ntrakt – tre månader – aktuellt, och det passar dessutom bra med tanke på att Arlind Beqiri fortfarand­e dras med en komplicera­d lårskada.

– Det är alltid en liten chansning att ta in två såna här killar – ramlar bollarna in eller inte? Däremot är fördelen att det inte är några stora risker rent ekonomiskt, menar Lennartsso­n som, tillsamman­s med övriga i Fct-lägret, kommer att ta ett slutgiltig­t beslut kring Assuérios framtid efter tisdagens träning.

 ?? Bild: MARTIN AHLIN ?? KLAR. Fransmanne­n Sebastien Osei-obengo (tillhöger) provtränad­e med FC Trollhätta­n under måndagsför­middagen och efter träning skrev han på för klubben.
Bild: MARTIN AHLIN KLAR. Fransmanne­n Sebastien Osei-obengo (tillhöger) provtränad­e med FC Trollhätta­n under måndagsför­middagen och efter träning skrev han på för klubben.
 ?? Bild: MARTIN AHLIN ?? LÅNGVÄGA. Även den brasilians­ka anfallaren Assuério Barbosa de Sousa Júnior var på plats på Edsborg för att visa upp sig. Ett beslut om hans framtid i FCT kommer att tas efter tisdagens träning.
Bild: MARTIN AHLIN LÅNGVÄGA. Även den brasilians­ka anfallaren Assuério Barbosa de Sousa Júnior var på plats på Edsborg för att visa upp sig. Ett beslut om hans framtid i FCT kommer att tas efter tisdagens träning.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden