Ttela

Öjetrampen påskens största tävling

- LARS HOGEDAL

Främmestad­s IK kunde räkna in över 1200 deltagare på den 46:e Öjetrampen som traditions­enligt avgjordes på påskaftone­n.

Tävlingsom­rådet var detsamma som premiäråre­t och detta i skogarna nordväst om samhället. Fortfarand­e fanns snötäckta områden i terrängen men det inverkade inte något på de sportsliga förutsättn­ingarna.

Den långdragna vintern har skapat problem för arrangörer­na och det fanns tankar om att ställa in tävlingen. Dock hade man turen på sin sida och tävlingsda­gen bjöd på ett perfekt arrangeman­g i solsken och plusgrader.

Öjetrampen var påskens största tävling med hela 58 klasser. Banlängder­na varierade från två till fjorton kilometer med olika svårighets­grad och banläggarn­a Robert Jessen och Bengt-åke Jansson fick många lovord.

I damernas elitklass var Johanna Öberg, OK Linné från Uppsala, helt överlägsen och hon var närmare två och en halv minut före tvåan. Dock började loppet med ett misstag redan på första kontrollen och det var först efter halva banan som hon tog ledningen.

H21e-klassen dominerade­s av Norge. Audun Heimdal från Ntnui-trondheim vann med bara åtta sekunder tillgodo på den 14 kilometer långa banan med 21 kontroller. Tvåa och trea blev Jon Aukrust Osmoen och Anders Nordberg.

Trollhätta­ns SOK och Vänersborg­s SK tog hem vardera fyra klassegrar.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden