Ttela

Rivdes i solen

- KARL ANDERSSON 0520-42 26 00 karl.andersson@ttela.se

”Det var oväntat, men helt klart en bra start på säsongen”

HENRIK JOHANNESSO­N

utav OK Skogsvarga­rnas Johan Eriksson, som låg femma inför avgörandet i klassen H14.

– Det var jobbigt i dag och jag stod för några bommar, men sett över hela helgen är jag ganska nöjd eftersom jag är året yngre (13 år, reds anm.) än de flesta i min klass, berättar Johan.

I SENIORKLAS­SEN VAR Vänersborg­sbördiga Line Cederberg det stora lokala hoppet på damsidan. Göteborg-majorna Ok-löperskan kom dock inte riktigt igång som hon hade hoppats och hamnade till slut på en åttondepla­ts.

– Säsongen har precis börjat och jag känner inte riktigt att jag har kommit igång än varken fysiskt eller tekniskt, säger Line, som i stället fick se norskan Maren Jansson Haverstad bärga förstaplat­sen.

– Det här var gött! Allt funkade väldigt bra i dag, konstatera­r Maren, som uppskattad­e att våren har börjat komma till Sverige.

– Det var skönt att få springa på barmark, hemma i Norge är det fortfarand­e snö.

I HERRKLASSE­N VAR Marens rutinerade landsman Anders Nordberg, med Vm-medaljer på meritlista­n, storfavori­t. Nordberg kom också in i mål med snabbast tid, men hade felstämpla­t på vägen och blev diskad. I stället tillföll segern junioren Henrik Johannesso­n.

– Det var oväntat, men helt klart en bra start på säsongen. Det kändes lite knackigt i dag, men det måste det ha gjort för andra också eftersom jag vann, säger Henrik

 ?? Bild: LARS HOGEDAL ?? ÖVERLÄGSEN. Maren Jansson Haverstad tog en komfortabe­l seger i Vikingaträ­ffen. Ner till tvåan hade hon en minut och 41 sekunder.
Bild: LARS HOGEDAL ÖVERLÄGSEN. Maren Jansson Haverstad tog en komfortabe­l seger i Vikingaträ­ffen. Ner till tvåan hade hon en minut och 41 sekunder.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden