Ttela

Rally och folkrace i motorpremi­ären

-

Till helgen startar vårens motorsport på allvar med två tävlingar i TTELA-LAND. Dals MK kör rally och SMK Trollhätta­n arrangerar folkrace under lördagen.

Norr om Håverud kommer Bdsracet köras med Dals MK som arrangör. Rallyt brukar köras vid denna tiden på året, men för första gången ställs de inför problem som de inte varit med om förut.

De måste salta bort is på sträckan som ska köras.

– Det är sommardäck som gäller och då måste det vara isfritt, berättar Peter Karlsson i tävlingsle­dningen.

Det kommer finnas snövallar vid sidan men det kommer bli isfritt på vägen.

Oftast har vårens rallysäson­g kommit igång i södra Sverige, men den sena vintern gör att tävlingen kommer vara den andra i landet som körs.

De arrangerar rallyt som en lokal tävling, och då får det vara maximalt 40 startande:

– Det är många som vill åka även om det är ett litet rally. Vi har 65 anmälda men de över 40 får stå på väntelista, det roliga är att det är flera förare som kommer ganska långt här ifrån.

PÅ HEDEÄNG I Trollhätta­n avgörs folkracetä­vlingen Aprilracet. 71 förare är anmälda i dagsläget och man undrar lite vad för underlag som kommer gälla på Hedeäng?

– Som banan är idag så är det bra tjäle i botten men väderleksp­rognosen visar att den ska bli varmt, det kan bli blött, säger Chatrine Eriksson i tävlingsst­aben.

En favorit bland de 71 startande är hemmaförar­en Kevin Eriksson.

Han startade säsongen för tre veckor sedan genom att vinna i Västerås, medan resultatet i Eskilstuna helgen efter, inte blev så bra.

Nu startar han i ”ny” bil eftersom han blev av med sin senast:

– Det blir en Volvo 240 som jag gjort i ordning.

Kevin trivs på hemmabanan vilket han bevisade när stod som segrare vid en tävling i juni ifjol.

– Det är en rolig bana och jag siktar på att komma högt upp.

SVEN WASSÉN

 ?? Bild: GÖRAN TOBIASSON ?? SNABBÅKRAE. Bosse Sundin, Dals MK, körde fort i fjolårets upplaga av Bds-racet. Bosse är en fartglad förare att titta på och han kommer till start även nu på lördag.
Bild: GÖRAN TOBIASSON SNABBÅKRAE. Bosse Sundin, Dals MK, körde fort i fjolårets upplaga av Bds-racet. Bosse är en fartglad förare att titta på och han kommer till start även nu på lördag.
 ?? Bild: GÖRAN TOBIASSON ?? Kevin Eriksson, SMK Trollhätta­n tillhör favoritern­a inför Aprilracet.
Bild: GÖRAN TOBIASSON Kevin Eriksson, SMK Trollhätta­n tillhör favoritern­a inför Aprilracet.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden