Ttela

On Track Piraten till Olympiafin­al

-

On Track Piraten blev som första häst klar för Olympiatra­vets final på Åby om en månad. Tioåringen var piggast i spurten i det första uttagnings­loppet på Rommetrave­t.

Det var många som hade tvivlat på att On Track Piraten skulle komma tillbaka till eliten. Under sommaren och hösten i fjol kom inte segrarna som tidigare.

Då bestämde sig tränaren Hasse Strömberg för att köra själv.

I guldloppet på Romme den 20 januari körde Strömberg sin stjärna för första gången på över tre år. Det blev seger och succé. – Fjolåret var inte bra men ”Piraten” hade också en del otur. Han har känts jättefin i träningen hela tiden, därför ville jag köra honom själv i lopp.

I fjärde starten kom tredje segern med Rättvikstr­änaren i sulkyn. Strömberg fick rygg på ledaren. I sista kurvan fajtades förhandsfa­voriterna Digital Ink och Zenit Brick i täten. Där bakom smög On Track Piraten och i sista kurvan kom luckan.

– Det hade gått så långsamt där framme och jag trodde inte att vi skulle hinna fram. Men han avslutade väldigt bra och vann ju rätt så säkert. En väldigt rolig seger förstås, nu är vi i final i Olympiatra­vet igen, säger Strömberg.

On Track Piraten har varit med tre gånger tidigare i Olympiatra­vets final med blygsamt resultat: 0-5-0.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden