Ttela

ÅTALAD POLITIKER HOPPAR AV

- NIKLAS JOHANSSON 0521-57 59 15 niklas.johansson@ttela.se

Kommunpoli­tikern Abdullahi Hassan Moalin (MP) har hoppat av sina politiska uppdrag i Vänersborg. Han åtalades i höstas för bokförings­brott.

I september förra året berättade bland andra TTELA att Abdullahi Hassan Moalin åtalades för bokförings­brott. Han och en annan man drev en ekonomisk förening som jobbade med integratio­n och lotsning av nyanlända.

När föreningen gick i konkurs uppdagades det att den saknade bokföring. När åtalet kom nekade de båda männen till brott.

ABDULLAHI HASSAN MOALIN har under den här mandatperi­oden varit ledamot i kommunfull­mäktige och i socialnämn­den i Vänersborg. I samband med åtalet tog han time out från sina politiska uppdrag.

– Han personkrys­sades till fullmäktig­e. Min uppfattnin­g är att han har hoppat av frivilligt. Han ringde till mig och sa att tänkte sluta, säger Marika Isetorp (MP), paritet gruppledar­e i Vänersborg nu.

Någon anledning till avhoppet gav han inte. Vilken betydelse har det är för Miljöparti­et i valet?

– Allt har betydelse. Men han har ju inte kvar sina uppdrag, så jag tror inte att det här har så stor betydelse. Och han har ju tagit time out. Kan han bli aktuell för politiska uppdrag för Miljöparti­et i framtiden?

– Det beror på vad rättegånge­n visar. Döms han inte ska han betraktas som oskyldig. Vi får avvakta och se vad som händer i rättegånge­n.

TTELA har, utan att lyckats, sökt Abdullahi Hassan Moalin för en kommentar.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden