Ttela

GKN-AFFÄR OROAR INTE LEDNINGEN

- JOACHIM FLODIN 0520-42 26 04 joachim.flodin@ttela.se

Innan påskhelgen blev det klart med nya ägare till GKN. I Trollhätta­n är ledningen inte orolig, då verksamhet­en är lönsam och expansiv på en växande marknad.

I brittisk press har det spekulerat­s om nya ägare till GKN sedan årsskiftet.

Beslutet fattades under torsdagsef­termiddage­n på GKN:S bolagsstäm­ma i England då budet från Melrose Industries godkändes. Det var på 8,1 miljarder pund, och en majoritet på 54,2 procent sade då ja.

– Hur det förändrade ägarskapet kommer att påverka oss i detalj vet vi inte men vårt fokus att utveckla och leverera konkurrens­kraftiga, innovativa lösningar till flygindust­rin fortsätter precis som vanligt, säger Torgny Stenholm.

HAN HAR ARBETAT på företaget i över 30 år, bland annat som chef för rymdverksa­mheten, den militära verksamhet­en och är i dag chef för Engine Products.

Officiellt kommer inte Melrose att ta över innan slutet av april, men de har sagt att de kommer stå för ett långsiktig­t ägande.

– Här i Trollhätta­n har vi en stark verksamhet och en positiv tillväxtfa­s. Under förra året och hittills i år har vi anställt nästan 200 personer, säger Torgny Stenholm.

I DAG ARBETAR drygt 2 000 personer på GKN Aerospace i Trollhätta­n.

– Flygbransc­hen och även rymdbransc­hen är inne i en tillväxt och vi är med i rätt program och rätt plattforma­r, säger Torgny Stenholm.

Det talas mycket om att flygbransc­hen håller på att ställa om till en mer miljöanpas­sad verksamhet med effektivar­e och lättare motorer.

– Den inriktning­en finns hos oss sedan början på 2000-talet.

Dessutom finns det ett stort kunnande i Trollhätta­n och en modern tillverkni­ngsprocess.

– Vi känner oss väldigt trygga med vår strategi och konkurrens­kraft. Det är positivt att vår verksamhet är utpekad av och vår verksamhet är utpekad i Melrose tillväxtom­råde, säger Torgny Stenholm.

SEDAN ÅRSSKIFTET HAR dessutom GKN:S aktier stigit på Londonbörs­en.

Flygbransc­hen spås även en årlig uppgång med 4 procent, och GKN i Trollhätta­n finns även med i dessa tillväxtpr­ogram.

– Vilken ägare vi än har så är det viktigt för oss att visa att vi är starka. Vi håller på med en långsiktig verksamhet och hittills har våra ägare varit nöjda med oss, säger Torgny Stenholm.

SEDAN GKN TOG över från Volvo 2012 har de anställda fått bonus på upp till 5 procent på bruttolöne­n varje år.

– Vi är trygga i vår plan att växa framöver. VI har ett helmotorsk­unnande när det gäller flygmotore­r och en ny rymdverkst­ad håller på att byggas upp under året i lokaler som vi tidigare hyrt ut.

”Vilken ägare vi än har så är det viktigt för oss att visa att vi är starka” TORGNY STENHOLM chef Engine Products GKN

 ?? Bild: JOACHIM FLODIN ?? VÄXANDE VERKSAMHET. GKN i Trollhätta­n är inne i en expansiv fas konstatera­r Torgny Stenholm. I dag arbetar drygt 2 000 personer på företaget i Trollhätta­n.
Bild: JOACHIM FLODIN VÄXANDE VERKSAMHET. GKN i Trollhätta­n är inne i en expansiv fas konstatera­r Torgny Stenholm. I dag arbetar drygt 2 000 personer på företaget i Trollhätta­n.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden