Ttela

Daniel har bockat av alla kommuner

- DANIEL GUSTAFSSON 0520-42 26 79 daniel.gustafsson@ttela.se

Geocachare­n Daniel Stenström har i och med sitt Gotlandsbe­sök varit i landets samtliga kommuner. – Först och främst är tjusningen att komma till nya platser du inte visste om, säger han.

Att ta sig till nya platser kan handla om att upptäcka något nytt, att se en vacker solnedgång eller se en spännande plats. Trollhätte­bon Daniel Stenström, eller Titanium som han kallar sig i geocaching­kretsar, har i stället gjort en grej av att bocka av så många platser som möjligt. Under påskhelgen lyckades han äntligen med bedriften

”Det finns ju fler kommuner att ta i andra länder” DANIEL STENSTRÖM geocachare

att besöka landets alla kommuner i och med besöket på Gotland.

– Det är en härlig känsla, men det finns ju fler kommuner att ta i andra länder, säger Daniel Stenström med ett skratt.

HAN BERÄTTAR ATT Sveriges 290 kommuner betats av under loppet av tre semestrar. Den första resan gick till västra Norrland, sen Skåne, tillbaka för att ta östra Norrland och nu under påskhelgen alltså Gotland.

Grunden i geocaching är att man registrera­r sig på en hemsida. Där kan man se alla platser, eller cacher som de också kallas. Sen behövs en gps eller en mobilapp för att ta sig till platsen.

Väl framme ligger en låda och i lådan ligger en loggbok där du fyller i det nicknamn du använder som geocachare samt datum. På hemsidan bockar du också av att du varit på platsen.

Förutom att ta sin 290 kommun, tog Daniel även under påskhelgen sin 10 000:e cache.

– Först och främst är tjusningen att komma till nya platser du inte visste om. Du behöver inga kartor eller guider utan du behöver bara söka efter var markeringa­rna finns. Det stället ser intressant ut, och så åker man dit.

HAR MAN SOM Daniel Stenström varit i alla kommuner har man också en åsikt om var i landet det är finast.

– Gotland är ju speciellt och det är jättefint här, så det blev en fin avslutning på allt. Men Norrland är också fint, speciellt Kiruna och treriksrös­et. Det är väldigt fint längre upp i Sverige.

Nästa mål för Daniel Stenström är att ta sig an Norge.

 ?? Bild: PRIVAT ?? UPPTÄCKARE. Daniel Stenström vid en cache han hittat i raukområde­t i Asunden på Gotland.
Bild: PRIVAT UPPTÄCKARE. Daniel Stenström vid en cache han hittat i raukområde­t i Asunden på Gotland.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden