Ttela

Uppmanar politiker att tänka om

- NIKLAS JOHANSSON 0521-57 59 15 niklas.johansson@ttela.se

I ett öppet brev uppmanar de boende i Skaven och Öxnered politikern­a i Vänersborg att tänka om kring den aktuella detaljplan­en.

Arbetet med detaljplan­en för Skaven och delar av Öxnered är snart klart, den är just nu ute på granskning och 10 april är sista dagen för att lämna in synpunkter. När alla synpunkter har kommit in omarbetas planen eventuellt. Antagandet väntas i sommar.

Planen kommer att ge möjlighet att bygga hundratals bostäder och den har väckt missnöje bland många av de som redan bor i området. Nu har man skickat ett öppet brev till politikern­a i Vänersborg.

MAN TYCKER ATT det är märkligt att ”inga avvikande meningar har framkommit från någon ledamot på byggnadsnä­mndens möten”. Brevet fortsätter: ”Vi ställer oss frågan om det är ren okunskap från er sida som politiker eller tycker alla partier exakt samma sak?”

Argumenten som räknas upp i brevet för att detaljplan­en inte är bra så som förslaget ser ut nu känns igen sedan tidigare.

Brevskriva­rna nämner flera saker de vill diskutera vidare. Bland tycker de att fullmäktig­e borde ta beslutet i en så pass stor fråga. De undrar också hur den ökande trafiken i området ska lösas.

OCH DE FRUKTAR att trafiken längs Öxneredsvä­gen/djupedalsv­ägen kommer att öka kraftigt. En lösning som framförs är en bro över Vassbotten till Korseberg.

De ifrågasätt­er också de planerade pendelpark­eringarna vid de befintliga bostäderna i området.

 ?? Bild: NIKLAS JOHANSSON ?? BEBYGGS. Bland annat här på gärdet ska det byggas nya bostäder.
Bild: NIKLAS JOHANSSON BEBYGGS. Bland annat här på gärdet ska det byggas nya bostäder.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden