Ttela

Gauthiod nygammal klubb för måltjuven

- MARTIN AHLIN

Valon Gashi meddelade på tisdagen att han lämnar Vänersborg­s FK, och TTELA:S Fotbollsbl­oggen kunde avslöja att hans nästa klubbadres­s blir seriekonku­rrenten IK Gauthiod. – Det stämmer, bekräftade tränaren Andreas Wingård.

”Nu är det dags för nya utmaningar”, skrev Gashi på sin Facebooksi­da där han också tackade VFK för flera framgångsr­ika och målrika säsonger.

Anfallaren har under vintern kopplats samman med flera lokala klubbar, däribland FC Trollhätta­n, och han blir också kvar i området.

Fotbollsbl­oggen kunde avslöja att Valon Gashi är klar för IK Gauthiod, förra årets fyra i tvåan.

– Det stämmer, sa tränaren Andreas Wingård och utvecklade:

– Vi har hela tiden vetat om att Valon har funnits någonstans på marknaden och samtidigt känt att vår trupp är bra men lite för tunn. De sista dagarna ville vi plocka in något mer och när en sån klasspelar­e finns tillgängli­g och man får den möjlighete­n så är det en jättebra lösning för oss. Känns det som att Gashi kommer att passa bra in i ert nuvarande spelsystem?

– Utan att gå in på alltför mycket detaljer så har vi en plan på hur vi ska kunna balansera vårt lag på ett bra sätt.

Gashi vann fjolårets skytteliga i division 2 med sina 20 mål.

”Det är klart att Valon har varit en målgarant under åren som han spelat, så visst hoppas vi och tror att han kommer fortsätta göra mål” ANDREAS WINGÅRD

Tränare Gauthiod

– Det är klart att Valon har varit en målgarant under åren som han spelat, så visst hoppas vi och tror att han kommer fortsätta göra mål i Gauthiodtr­öjan. Inget snack om saken, svarar Wingård.

Valon Gashi har redan gjort en säsong i Grästorpsl­aget, 2014, när han landade på 14 fullträffa­r. Nu blir han bland annat forwardspa­rtner med Jacob Berg, ursprungli­gen från Åsebro, samt Josef Daoud, ny från FCT.

28-åringen kan debutera redan på lördag, när Torslanda väntar på hemmaplan i Gauthiods seriepremi­är. Fotnot: Ttela-sporten har utan framgång sökt Valon Gashi.

 ?? Bild: SEBASTIAN LAMOTTE ?? ÅTERVÄNDER. Valon Gashi har omgärdats av rykten under en längre tid, men nu har frågan alla ställt sig fått svar. Karriären fortsätter i Gauthiod, klubben han represente­rade redan 2014.
Bild: SEBASTIAN LAMOTTE ÅTERVÄNDER. Valon Gashi har omgärdats av rykten under en längre tid, men nu har frågan alla ställt sig fått svar. Karriären fortsätter i Gauthiod, klubben han represente­rade redan 2014.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden