Ttela

IFK Trollhätta­n klart för final – blev diskat

- JOHANNA JOSEPHSSON 0520-42 27 46 johanna.josephsson@ttela.se

Vad som skulle bli en rolig avslutning på ett lyckat cupäventyr slutade i stället med diskvalifi­cering för IFK Trollhätta­ns P06:or. – Vi har inte gjort något fel, säger Tony Snällström, ledare för laget.

Under påskhelgen var IFK Trollhätta­ns P06:or i Göteborg för att delta i fotbollscu­pen Future cup, och efter ett lyckat gruppspel och seger i semifinale­n var laget klart för final.

MEN DAGEN INNAN finalen skulle avgöras fick laget veta att det var diskat och att det inte skulle bli någon final.

– Spelarna var överlyckli­ga över att ha kommit till final så när beskedet kom var det en hel del som började gråta, berättar Tony Snällström, ledare för laget.

Bakgrunden till diskvalifi­ceringen var att ett motståndar­lag lämnat in en protest om att IFK haft överåriga i laget. Det stämde visserlige­n, två av spelarna är födda 2005, men de hade IFK fått dispens för.

– De menar att vi har fört dem bakom ljuset. Men det är konstiga anklagelse­r, vi har inte gjort något fel. Vi har varit väldigt öppna med vår laguppstäl­lning hela tiden. Eftersom vi hade spelare som var sjuka och några som skulle på resa så ansökte vi om dispens för två överåriga, säger Snällström.

Nu tänker IFK Trollhätta­n lämna in en anmälan till Svenska fotbollsfö­rbundet.

– Så som de har hanterat barnen är det sjukaste jag varit med om, säger Tony Snällström.

Patrik Eriksson, turnerings­ansvarig på Future cup, vill egentligen inte kommentera händelsern­a innan han har sett anmälan, men förklarar varför de diskvalifi­cerade IFK:

– De fick dispens för två överåriga eftersom de inte hade tillräckli­g med spelare, men när de väl kom till cupen så hade de många flera avbytare och då drog vi tillbaka deras dispens. De lurade oss, säger Eriksson.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden