Här vinner Johan matchen åt Malmö

- MARTIN AHLIN

Hur skötte sig egentligen våra lokala spelare och ledare som huserar i de två högsta divisioner­na i Europas olika ligor? Fotbollsbl­oggen ger dig svaren.

Erik Dahlin, IFK Göteborg

Dahlin satt på bänken under ”Blåvitts” allsvenska premiär mot Trelleborg (seger 3-1).

Sebastian Eriksson, IFK Göteborg

Eriksson fick återigen chansen som mittback men gavs det sämsta betyget bland IFK:S försvarssp­elare av sajten Svenskafan­s. ”Seb” fick en trea med motivering­en: ”Gick bort sig vid målet och borde fallit tillbaka snabbare där. Fick inte heller till det framåt idag.”

Johan Dahlin, Malmö FF

Efter slutsignal­en på Borås Arena dansade Dahlin för bortalaget­s tillresta fans.

Han utmärkte sig nämligen med en frilägesrä­ddning efter Simon Lundevalls skott på tilläggsti­d, och den paraden säkrade till sist 2-1segern för MFF.

Dahlin hyllades också efteråt av C More-experten Hasse Backe.

Tom Pettersson, Östersunds FK

Pettersson spelade 90 minuter när Östersund förlorade (0-1) hemma i premiären mot Djurgården.

Lucas Hedlund, BK Häcken

19-åringen från Dalsland har sedan förra året ett A-lagskontra­kt med Häcken, men han var inte med i matchtrupp­en när klubben öppnade säsongen med att besegra Kalmar med 1-0.

Alibek Aliev, Örgryte IS

Gjorde mål direkt igår kväll när ÖIS vann (2-0) borta mot Varberg.

Kenan Mehovic, Norrby IF

Mehovic satt på bänken under hela matchen när Norrby spelade 2-2 borta mot Frej i premiären.

Admir Bajrovic, Östers IF

Bajrovic byttes ut efter 67 minuter i hemmamötet med Degerfors, vid ställninge­n 0-1. 17 minuter senare hade Öster vänt till ledning, men i slutändan fick man nöja sig med ett 2-2-resultat.

Simon Hedlund, Union Berlin

Hedlund spelade i 71 minuter innan han blev utbytt i förlustmat­chen (1-2) mot Greuther Fürth. Enligt Unions webbplats bjöd han samtidigt på flera fina offensiva löpningar.

Berlinlage­t ligger för övrigt på elfte plats i 2.Bundesliga efter 28 omgångar.

Jakob Johansson, AEK Aten

AEK toppar fortsatt den grekiska högstaliga­n efter helgens 3-0-seger hemma mot Panathinai­kos.

Johansson är dock alltjämt knäskadad och ännu inte redo för comeback.

Andreas Holmberg, Levanger

Norska Obos-ligan startade i helgen och Holmberg, som är sportchef i Levanger, fick nöja sig med 1-1 borta mot Notodden.

Hemmalaget kvitterade med 25 minuter kvar av matchen.