Ttela

Blågul debut för Thorsell och första målet av Lext

- MARTIN AHLIN

En debuterade, en gjorde mål och en annan skadade sig. Så gick det för Skoftebyns futsalspel­are under påskhelgen­s landslagsl­äger.

Sverige kom med en 18-mannatrupp till samlingen i Örebro, och av dessa var fem debutanter.

28-årige Jesper Thorsell från Trollhätta­n fick bland annat spela sina första matcher i landslagst­röjan och figurerade i båda mötena (4-3 och 8-6) med Lettland.

– Det gick väl helt okej tycker jag. Det är svårt att gå ut och göra så där jättebra ifrån sig när det är mycket nervositet inblandat, men jag gjorde väl det jag skulle, säger han.

Förbundska­pten Matija Dulvat körde samtidigt hårt med spelarna.

– Ja, det har varit en jäkla rolig upplevelse, men också rätt tufft faktiskt med hårda träningar och mycket taktik och då krävs fullt fokus hela tiden, konstatera­r Thorsell.

FÖR SKOFTEBYNS ÖVRIGA bidrag till samlingen, Carl Lext och Felix Nordenfors, var helgen både lyckad och mindre lyckad.

– Felix var med på alla hårda träningar och såg väldigt vass och bra ut, men under sista träningen före match så låste sig ryggen på honom och han kunde inte vara med alls.

Calle var däremot med i båda matcherna och gjorde det bra. Det blev till och med ett mål i sista matchen, hans första i landslaget!

För Thorsell är nu drömmen att bli uttagen till nästa futsal-läger, i Kroatien i juni. Någon fotbollssä­song blir det inte under 2018.

– Nej, inte i år heller. Det handlar mest om motivation. Efter att jag slutade förra året så var det såklart lite tufft i början, men det gick ändå förvånansv­ärt bra att bara sluta och känna mig tillfreds med det beslutet.

 ?? Bild: PRIVAT ?? Jesper Thorsell, Felix Nordenfors och Carl Lext, blågula Skoftebyns­pelare.
Bild: PRIVAT Jesper Thorsell, Felix Nordenfors och Carl Lext, blågula Skoftebyns­pelare.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden