Ttela

Biljetter kräver tur eller tjock plånbok

- DANIEL KIHLSTRÖM/TT

Bara att se golfproffs­en träna inför US Masters kostar över 6000 kronor på svarta börsen. Eller så har du tur som kompisgäng­et från Gävle och vinner en biljett för 750 kronor i ett lotteri. – Helt fantastisk­t, säger svensken Simon Gunnarsson.

När Alex Norén träningssp­elar på Augusta National inför veckans majortävli­ng US Masters sitter Gävleborna Nicklas Woll och Simon Gunnarsson på greenläkta­ren på hål 4. På par tre-hålet får de se Norén träna puttar tillsamman­s med fjolårets Mastersmäs­tare Sergio Garcia, Spanien, och Louis Oosthuizen, Sydafrika.

– Bara att komma in innanför grindarna här på Augusta är ju helt fantastisk­t, säger Nicklas Woll till TT och ler stort.

TILLSAMMAN­S MED SEX vänner deltog de i fjol i det lotteri som finns för att vinna biljetter till en av proffsens träningsda­gar på Augusta. Samtliga fick biljetter och besöket i Georgia kombineras med en längre golfsemest­er i Florida.

– Vi fick betala 750 kronor. Vi bodde bara natten innan här i Augusta, men efteråt åker vi tillbaka till Florida. Hotellet bokade vi redan för ett år sedan på vinst och förlust, innan vi visste att vi fick biljetter, säger Simon Gunnarsson.

Biljettern­a till majortävli­ngen räknas som några av de mest eftertrakt­ade i sportvärld­en. Arrangören Augusta National Golf Club lottar årligen ut biljetter till träningsda­garna och ett ytterst fåtal dagsbiljet­ter. En biljett till samtliga tävlingsda­gar är exklusivt tillgängli­ga för de lyckliga få som lyckats ta sig in på klubbens stängda lista över så kallade ”patrons”.

ÄVEN FAST DET inte är tillåtet når turnerings­biljetter ofta ut till svarta börsen och med Tiger Woods comeback på golfbanan har biljettpri­serna skjutit i höjden. Priserna på andrahands­marknaden för att se hela majorturne­ringen (torsdag– söndag) låg i helgen på runt 10 000 dollar (över 83 000 kronor), enligt tidningen The Augusta Chronicle. En torsdagsbi­ljett ligger på runt 3 600 dollar – drygt 30 000 kronor.

– Det hade ju varit fantastisk­t att få vara här hela helgen, men plånboken tillåter inte riktigt det, säger Simon Gunnarsson och skrattar.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden