Ttela

”Hon har varit som en bonusmamma för mig”

- MIA THORNBERG 0520-42 26 02 mia.thornberg@ttela.se

– Jag har fasat för den här dan och visste att den skulle komma, men fattar ändå inte riktigt ...” Jessica Andersson är i djup sorg efter förlusten av sin bonusmamma, Lill-babs.

Precis som så många andra lyfter Jessica fram den varma, inkluderan­de människa Lill-babs var.

– Hon har varit som en bonusmamma och inte bara för mig. Hon öppnade dörren och tog hand om alla, det var bara sån hon var, säger en tagen Jessica någon timma efter att beskedet om den legendaris­ka sångerskan­s död har kablats ut.

– Det känns helt förkrossan­de. Och den jävla sjukdomen, alltså! Envisare människa är Barbro får man leta efter, men inte ens hon kunde besegra cancern.

JESSICA LÄRDE KÄNNA Lill-babs i samband med att de jobbade ihop på Diggiloo-turnén 2003 och hon minns fortfarand­e känslan den sommaren.

– Jag kunde inte ta in att jag fick stå på samma scen som hon – och som Siw Malmkvist och Ann-louise Hanson. Jag satt i greenrooms­offan på scenen och gapade som en fågelholk.

– Varje gång vi var där uppe med Diggiloo, oavsett om hon själv var med eller inte, så bjöd hon hem oss, hela gänget. Jag vet inte hur många år vi har suttit i hennes hus i Järvsö med henne och hennes döttrar Monica, Malin och Kristina, som har lagat mat och grillat åt oss. Man kände sig alltid som en del av Barbros familj.

Det blev många fler turnéer och samarbeten efter det och en djup vänskap och varm gemenskap växte fram mellan de båda schlagerdr­ottningarn­a.

– Hon ömmade för alla, men de samtal vi hade, om min barndom och uppväxt och allt annat ... Vi connectade på ett väldigt djupt plan, fortsätter Jessica med gråten i halsen.

SENAST DE BÅDA jobbade ihop var på Trädgår’n i Göteborg för något år sedan, men de har hållit kontakten även när de inte har träffats.

– Hon överöste mig som vanligt med sms fyllda av hjärtan och positiva ord när jag tävlade i Malmö i Mello i februari. Men när jag sms:ade henne nu under påskhelgen att jag tänker på henne, så fick jag inget svar, så jag har känt på mig att det är något som inte har varit bra efter att hon togs in på sjukhuset för hjärtflimm­er.

På måndagen satt Jessica på tåget och tittade igenom bilder i sin telefon när en bild på henne och Lillbabs kom upp. På kvällen såg hon sedan ett Instagram-inlägg som en av Lill-babs döttrar lagt ut.

– Så jag har tänkt på henne hela tiden sen i går – och sen hann jag bara precis kliva av tåget i Trollhätta­n på tisdagen så kom nyhetsflas­hen att Barbro var död.

– Jag tror hela Sverige sörjer i dag, det finns ingen som inte har goda minnen av henne. Det låter kanske konstigt för folk, men för mig känns det som jag har förlorat en närstående.

 ?? Bild: RICKARD NILSSON ?? FÖRSTA MÖTET. Det var i samband med Diggiloo-turnén 2003 som Jessica Andersson träffade och lärde känna Barbro ”Lill-babs” Svensson. Ett möte som utvecklade­s till djup vänskap.
Bild: RICKARD NILSSON FÖRSTA MÖTET. Det var i samband med Diggiloo-turnén 2003 som Jessica Andersson träffade och lärde känna Barbro ”Lill-babs” Svensson. Ett möte som utvecklade­s till djup vänskap.
 ?? Bild: STEFAN BENNHAGE ?? FÖRKROSSAD. Jessica Andersson sörjer sin vän djupt.
Bild: STEFAN BENNHAGE FÖRKROSSAD. Jessica Andersson sörjer sin vän djupt.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden