Ttela

Varmt vårväder på ingång

- MARIA JOHANSSON 0520-42 26 00 maria.johansson@ttela.se

Våren har inlednings­vis bjudit på ett svängigt väder. Men snart står termometer­n på tvåsiffrig­t.

– På lördag kan det bli uppemot 12 plusgrader beroende på hur mycket sol det blir. Som det ser ut nu kommer det vara en del moln och då hamnar temperatur­en nog snarare på omkring 10 grader, säger Per Holmberg som är meteorolog på Foreca.

Även på söndag lovar vädergudar­na omkring 10 grader. Men innan dess kommer väderprogn­osen att variera. Fram till fredag ser det, i dagsläget, ut som att det kommer bli olika former av nederbörd. Temperatur­en kommer ligga på omkring åtta grader och enligt Holmberg kan det bli en del regn och eventuellt lite blötsnö i vissa delar av TTELA:S område.

– Egentligen så sjunker inte temperatur­en så mycket men det kommer blåsa och när det kommer kalla vindar känns det kanske inte jätteskönt och man upplever det som kallare än vad det är, säger Per Holmberg.

I början på nästa vecka skiftar vädret igen efter en helg med flera plusgrader. Det ska bli kallare och prognosen visar att temperatur­en kommer vara omkring sex grader som högst och på nätterna och morgnarna kan det bli minusgrade­r.

– Sedan ser det ut som att vi får dras med den kylan ett litet tag.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden