Ttela

14 skadade i brand i ambassadby­ggnad

- TT

14 människor skadades i branden i en ambassadby­ggnad på Östermalm i Stockholm. Polisen har gripit en man som misstänks för mordbrand.

Branden startade vid 12-tiden på onsdagen i en byggnad på Narvavägen på Östermalm i Stockholm som huserar ambassader­na för Portugal, Tunisien och Argentina.

Den spreds i ett tidigt skede till tredje, fjärde och femte våningen.

Fjorton personer har skadats och åtminstone två av dem, en vuxen och ett barn, har förts till sjukhus.

POLISEN BÖRJADE TIDIGT söka efter en specifik person och vid 14-tiden greps en misstänkt, en man i 50-årsåldern.

Gripandet skedde i centrala Stockholm och den gripne passar in på de signalemen­t som polisen gått ut med.

– Vi är rätt nöjda och tillfreds med det och tror att vi gripit gärningsma­nnen. Vi får återkomma med detaljer, säger polisens presstales­person Kjell Lindgren till TT.

Enligt uppgifter till Aftonblade­t ska branden ha föregåtts av att en man blivit missnöjd vid ett besök hos en av ambassader­na.

ENLIGT UPPGIFTER TILL Aftonblade­t ska branden ha föregåtts av att en man blivit missnöjd vid ett besök hos en av ambassader­na.

– Jag har också fått den uppgiften som varit ute i medier om en kontrovers på Portugals ambassad, säger Kjell Lindgren.

20 enheter, 60–70 brandmän, skickades till platsen för att bekämpa branden. Vid 18-tiden var branden så gott som släckt – ett antal räddningss­tyrkor var kvar för att bevaka. Förutom ambassader­na finns även ett flertal företag, bland annat en vinbar och en restaurang, belägna i fastighete­n.

 ?? Bild: FREDRIK SANDBERG/TT/ARKIV ?? UTRYCKNING. I går brann det på tre våningar i en byggnad på Narvavägen på Östermalm i Stockholm. I byggnaden finns bland annat ambassader­na för Portugal, Tunisien och Argentina inrymda.
Bild: FREDRIK SANDBERG/TT/ARKIV UTRYCKNING. I går brann det på tre våningar i en byggnad på Narvavägen på Östermalm i Stockholm. I byggnaden finns bland annat ambassader­na för Portugal, Tunisien och Argentina inrymda.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden