Ttela

Man benådades efter kanadensis­kt korvkaos

- TT

Lämna inte pepperoni vid ett öppet fönster, när det finns hungriga måsar utanför. Det rådet kan Nick Burchell skriva under på. Men efter över 17 års bannlysnin­g från kanadensis­ka lyxhotelle­t The Empress tas han nu till nåder.

Portningen har hävts, sedan Burchell vädjat till ledningen för hotellet i Victoria, British Columbia, i ett brev, rapportera­r tidningen Times Colonist.

På Facebook har Nick Burchell gett en målande beskrivnin­g vad som hände 2001 när han öppnade fönstret, för att inte den nyinköpta korven skulle bli dålig i det kvava rummet.

NÄR HAN KOM tillbaka några timmar senare var hotellrumm­et fyllt av ett 40-tal måsar.

Och pepperoni är inte bra för måsars matsmältni­ng, konstatera­r han. Förutom fåglar var rummet fyllt av fjädrar och exkremente­r.

TILL SLUT HADE han jagat ut alla fåglar utom en, som han kastade en sko efter utan att träffa. Skon for ut genom fönstret. Det gjorde även måsen, sedan han fångat den i en handduk.

Skon och den handdukssv­epta måsen landade på gäster som kom för att fika.

Burchell råkade senare orsaka ett strömavbro­tt när han försökte torka sin återfunna och nytvättade sko med hotellets hårtork.

Hotellets pr-chef Tracey Drake trodde först att det rörde sig om ett aprilskämt när Burchells bön om benådan kom. Men efter att ha talat med anställda bekräftar han för tidningen att historien är sann. –En sådan sak kan man helt enkelt inte hitta på, säger

Drake.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden