Ttela

Anfallare gör comeback i BOIS

- MARTIN AHLIN

Efter en kortare paus är 18-årige Oliwer Mattiasson tillbaka på fotbollspl­anen. Nu bärande Trollhätta­ns BOIS färger. – Det känns som räddningen för oss, säger tränaren Fredrik Bengtsson.

Bois-bossen syftar på att anfallaren Linus Nyberg drabbades av en lårskada i senaste träningsma­tchen mot Ahlafors (1-1) och därmed blir borta i ett par veckor. Sedan tidigare saknas även Anton Westman och Tim Klaar.

Samtidigt bör det dröja ett litet tag innan Oliwer Mattiasson är i matchform.

– Han har egentligen inte spelat fotboll sedan FC Trollhätta­ns sista match mot Lund förra året, utan har bara varit på gymmet. Oliwer tappade motivation­en, och då ska man veta att det här är en kille som

”Han är ett fysiskt praktfenom­en som krossade alla på löptestet” FREDRIK BENGTSSON

Tränare TBOIS

tidigare levt, sovit och ätit fotboll 365 dagar om året, berättar Fredrik Bengtsson.

MATTIASSON FICK IFJOL rubriker efter att ha gjort tre mål i sin division 2-debut, men spelade bara sporadiskt under Tor-arne Fredheims ledning.

Att det är en tal om en stor talang råder det dock inga tvivel om.

– Han är ett fysiskt praktfenom­en som krossade alla på löptestet med Tor-arne förra året. Ingen var i närheten. Dessutom är han snabb, och det är en ovanlig kombinatio­n. Han har en en genombrott­sstyrka som är enorm.

Den Vif-fostrade anfallaren kan även få sällskap i BOIS av målvakten Ali Hasan, som inte verkar lämna FCT för Gällivare/malmberget trots allt.

– Utifrån att Eric Broman är borta fram till sommaren så är det klart att det är jätteintre­ssant. Vi behöver ju en konkurrens­situation på målvaktssi­dan – i dagsläget är Robin (Johansson) i princip själv, säger Fredrik Bengtsson.

 ?? Bild: ULF THURESSON ?? Oliwer Mattiasson fortsätter i trean med TBOIS.
Bild: ULF THURESSON Oliwer Mattiasson fortsätter i trean med TBOIS.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden